"En Büyük Harbiyeli" Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girisinin 124. yil dönümü töreniAhmet Sertan Usul,Sarp Özer- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar: - "Silahli Kuvvetlerimiz depremin ardindan ilk andan itibaren bütün imkanlarini seferber ederek yogun çalisma içinde olmustur"

"En Büyük Harbiyeli" Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girisinin 124. yil dönümü töreniAhmet Sertan Usul,Sarp Özer- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar:
- "Silahli Kuvvetlerimiz depremin ardindan ilk andan itibaren bütün imkanlarini seferber ederek yogun çalisma içinde olmustur"

ANKARA (AA) - "En büyük Harbiyeli" olarak nitelendirilen Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na (KHO) girisinin 124'üncü yil dönümü, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin katildigi törenle kutlandi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün KHO'ya girisinin 124'üncü yil dönümü dolayisiyla düzenlenen törene, Akar'in yani sira Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan ile Bakan Yardimcisi Yunus Emre Karaosmanoglu da katildi.

Törenin yapildigi Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) KHO Kültür Sitesi'ne gelisinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler ve MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafindan karsilanan Akar, KHO ögrencilerinden olusan Harbiyeli Tören Mangasi'ni selamladi.

Daha sonra seref defterini imzalayan Akar, törenin yapildigi salona girisinde ögrencileri "Merhaba Harbiyeliler" diyerek selamladi.

KHO Komutani Tümgeneral Gültekin Yarali, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende, 6 Subat'taki depremlerde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara sifa, millete bassagligi diledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün mezun oldugu okulda görev yapmanin kendileri için heyecan ve motivasyon kaynagi oldugunu dile getiren Yarali, devlet ve milletine gönülden bagli Harbiyeliler yetistirmek için hedef odakli, gerçekçi ve arastirmaci egitim anlayisiyla faaliyetlerine devam ettiklerini vurguladi.

Tümgeneral Yarali, KHO'da Harbiyelilere 7 bölümde lisans ve 6 yabanci dil egitimi verildigini, Kara Kuvvetleri Komutanliginin ihtiyaçlari dogrultusunda 15 askeri sinifta muvazzaf subay yetistirmeye devam edildigini belirtti.

- "1283... içimizde"

Geleneksel yoklamanin da yaptirildigi törende sira Atatürk'ün ögrencilik dönemindeki numarasi 1283'e geldiginde tüm Harbiyeliler, geleneklere uygun olarak ayaga kalkarak "içimizde" dedi.

Sonrasinda Harbiyeliler, "Atatürk'ün ilke ve inkilaplari isiginda mensubu olmaktan gurur duydugumuz yüce Türk milleti için canimizi feda etmeye daima haziriz. Atatürk'ün ifadesiyle Türk milleti çaliskandir, Türk milleti zekidir, Türk ulusu güçlüdür. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yasayacaktir. Ne mutlu Türküm diyene." ifadelerini kullandi.

Törende, Harbiyeliler Kara Harp Okulu Marsi'ni okudu.

- "Yaralarin sarilmasi için araliksiz gayret göstermektedir"

Törenin sonunda konusan Milli Savunma Bakani Akar, "asrin felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenlere rahmet, yaralilara sifa diledi.

"Tüm milletimizin basi sag olsun" diyen Akar, söyle devam etti:

"Devletimiz bütün halinde depremle mücadelede, ilk andan itibaren milletimizle olmus, bu yaralarin sarilmasi için o günden itibaren gece-gündüz demeden basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere tüm bakanlar, valiler, kaymakamlar, belediyeler vatandaslarimizla omuz omuza bu yaralarin sarilmasi için araliksiz gayret göstermektedir. Bu çerçevede Silahli Kuvvetlerimiz de her zaman oldugu gibi ilk andan itibaren vatandasimizin yanina kosmus, milletimizle beraber olmus, hem deprem bölgesinde hem de bu bölgenin disinda yapilan faaliyetleri desteklemek üzere Deniz, Hava Kuvvetlerimiz bir bütün halinde ellerinden gelen gayreti göstermislerdir."

Depremin hemen ardindan saat 04.30'da Türk Silahli Kuvvetleri Insani Yardim Tugayi'na "hazir ol" emrinin verildigini vurgulayan Akar, es zamanli Milli Savunma Bakanligi ile koordineli olarak Genelkurmay Baskanligi ve Kuvvet Komutanliklarinda Afet Acil Durum Kriz Merkezlerinin kuruldugunu belirtti.

"Silahli Kuvvetlerimiz depremin ardindan ilk andan itibaren bütün imkanlarini seferber ederek yogun çalisma içinde olmustur." diyen Akar, Mehmetçigin depremin ardindan hemen vatandasin yardimina kostugunu, onlarla birlikte oldugunu aktardi.

Bölgede depremin hemen ardindan baslayan faaliyetlerin ilk günden itibaren devam ettigini dile getiren Akar, sözlerini söyle tamamladi:

"Terörle mücadelede oldugu gibi depremle mücadelede de Türk Silahli Kuvvetlerine düsen görevler neyse bunlari yapmak hepimizin boynunun borcu. Buralardan itibaren her türlü egitimi ögretimi görmek suretiyle verilecek her türlü göreve hazir olmak sizin boynunuzun borcu. Harbiye'deki imkanlardan, ögretmenlerden, her türlü egitim ögretim imkanlarindan istifade ederek kendinizi gelistirmek zorundasiniz. Subaylarin en önemli özelliklerinden biri de çok yönlü olmalaridir. Önümüzdeki dönemde ortaya çikacak degisik sartlarda, durumlarda alacaginiz görevleri en iyi sekilde yapabilmek, milletimize en iyi destegi saglayabilmek için ne yapilmasi gerekiyorsa Anayasa çerçevesinde, yasalar dogrultusunda, devletimizin diger kurum ve kuruluslariyla isbirligi ve koordinasyon halinde her türlü göreve hazir olmalisiniz."

Törenin ardindan Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Harbiyeliler tarafindan yapilan resimlerin yer aldigi sergiyi gezdi.

Sergide Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden Harbiyeliler ile Mehmetçigin deprem bölgesindeki faaliyetlerini anlatan resimler de yer aldi.