TDP Genel Baskani Sarigül, basin toplantisi düzenledi:Yesim Sert Karaaslan- "Parti olarak Istanbul Sözlesmesi'ni ve 6284 sayili Kanun'u savunuyoruz" - "Türkiye bir sonraki seçimleri, demokratik parlamenter sistem içinde yapmali ve normallesmelidir"

TDP Genel Baskani Sarigül, basin toplantisi düzenledi:Yesim Sert Karaaslan- "Parti olarak Istanbul Sözlesmesi'ni ve 6284 sayili Kanun'u savunuyoruz"
- "Türkiye bir sonraki seçimleri, demokratik parlamenter sistem içinde yapmali ve normallesmelidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, parti olarak Istanbul Sözlesmesi'ni ve 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine Dair Kanun'u savunduklarini bildirdi.

Sarigül, TDP Genel Merkezi'nde düzenledigi basin toplantisinda, ramazanin, Türkiye'ye, Islam alemine ve insanliga hayirlar getirmesini temenni etti, enflasyona ve buna paralel artan gida fiyatlarina iliskin elestirilerde bulundu.

Mustafa Sarigül, dar gelirli vatandaslarin, hayat pahaliligina karsi korunmasi için asgari ücretin, emekli ve memur maaslarinin artirilmasi gerektigini söyledi.

Üniversitelerde yüz yüze egitime baslanmasini, polislerin çalisma kosullarinin düzeltilmesini, özlük haklarinin iyilestirilmesini, uzman çavuslara kadro verilmesini, 100 bin ögretmen, 20 bin engelli atamasi yapilmasini isteyen Sarigül, "Ölümlü kazaya karismayan sürücülere bir defaya mahsus ehliyet affi çikarilmali. Kuryelerin de çalisma sartlarinin muhakkak düzeltilmesi, kuryeligin tehlikeli meslek statüsüne alinmasi lazim." diye konustu.

AK Parti Grup Baskanvekili Özlem Zengin'in, "kadini siddete karsi koruyan yasayi savundugu için tehdit edildigini" söyledigini belirten Sarigül, "TBMM'de bulunan bütün kadin milletvekilleri, siyasi pozisyonlarini bir kenara birakarak, ortak bir basin açiklamasi yapmali ve Sayin Zengin'e destek vermeli." degerlendirmesinde bulundu.

Sarigül, son günlerde 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili tartismalar yasandigini hatirlatarak, "Partimiz olarak Istanbul Sözlesmesi'ni ve 6284 sayili Kanun'u savunuyoruz." dedi.

Anayasanin ilk 4 maddesinin, partilerinin kirmizi çizgisi oldugunu vurgulayan Sarigül, "Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi, Sayin Erdogan için düzenlenmis bir sistemdir. Türkiye, bu sistemden çikmali, bir sonraki seçimleri, demokratik parlamenter sistem içinde yapmali ve normallesmelidir. Bu ittifaklara da son verilmelidir, Türkiye ittifaklara mahkum olmamalidir." ifadesini kullandi.