Devlet Bahçeli, milletvekili aday adaylarina tesekkür mektubu gönderdi:Esin Isik- "Ahlaken ve vicdanen millete mensubiyet onurunuzu muhafaza ederek, kara propagandalari elinizin tersiyle ittiniz ve MHP'nin gücüne güç kattiniz" - "600 kisiden mütesekkil milletvekili aday listesinde ister olunuz isterse de olmayiniz, bilmenizi isterim ki bizim dava ve yol arkadasimiz olarak, nazarimizda her zaman ayricalikli bir mevkiniz olacaktir"

Devlet Bahçeli, milletvekili aday adaylarina tesekkür mektubu gönderdi:Esin Isik- "Ahlaken ve vicdanen millete mensubiyet onurunuzu muhafaza ederek, kara propagandalari elinizin tersiyle ittiniz ve MHP'nin gücüne güç kattiniz"
- "600 kisiden mütesekkil milletvekili aday listesinde ister olunuz isterse de olmayiniz, bilmenizi isterim ki bizim dava ve yol arkadasimiz olarak, nazarimizda her zaman ayricalikli bir mevkiniz olacaktir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, milletvekili aday adaylarina gönderdigi "tesekkür" mektubunda, "Ahlaken ve vicdanen millete mensubiyet onurunuzu muhafaza ederek, kara propagandalari elinizin tersiyle ittiniz ve MHP'nin gücüne güç kattiniz." ifadelerine yer verdi.

MHP'den yapilan açiklamaya göre, Bahçeli, dün sona eren basvuru sürecinin ardindan aday adaylarina gönderdigi tesekkür mektubunda, Türk siyaset ve demokrasi hayatinin tarihi nitelikli seçimlerinin, 14 Mayis 2023'de tüm yurt sathinda yapilacagini animsatti.

Mektubunda, bu seçimlerde 13. Cumhurbaskani ile 28. Dönem TBMM'nin de milli iradenin tercihiyle belirlenecegini belirten Bahçeli, ayni zamanda ilk 5 yillik müktesebati göz alici müstesna gelisme ve ilerlemelere sahne olan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin ikinci 5 yillik sürecine, 14 Mayis'i müteakiben geçilmis olacaginin altini çizdi.

Bahçeli, son bir asrin en büyük felaketi olarak tanimlanan Kahramanmaras merkezli ikiz depremin yani sira Adiyaman ve Sanliurfa'da yasanan sel ve su taskinlarinin, kaybedilen vatandaslarin ve yikima ugrayan sehirlerin, bu seçim kampanya döneminin hassas, sakin, sagduyulu ve acilara saygi çerçevesinde tezahür etmesini mecburiyet haline getirdigini vurguladi.

Mektubunda, bugüne kadar yapilan hiçbir seçim ve siyasi propaganda sürecinin böylesine kirilgan ortamda ve teessür ikliminde gerçeklesmedigine isaret eden Bahçeli, "Her seye ragmen umutlarimiz diri, mücadele suurumuz yüksektir." ifadesini kullandi.

Devlet Bahçeli, MHP ve Cumhur Ittifaki'nin, Türkiye'nin gelecegini huzur ve güven içinde kurmaya hem kararli hem de muktedir oldugunu belirttigi mektubunda, "Türk ve Türkiye Yüzyili Vizyonu"nu bunun için tarihi bir firsat olarak niteledi.

- "Haktan, halktan ve hakikatten yana durusunuzu belgelediniz"

Mektubunda, milli birlik ve dayanisma ruhunun refakatinde, Türkiye'nin büyüme, kalkinma ve yükselme hedeflerinin, milletine ve devletine sevdali yürekler marifetiyle daha da güçlenip ilerleyis kaydedecegini vurgulayan Bahçeli, sunlari paylasti:

"Sizin, tarihi ve zorlu bir dönemde partimizden milletvekili aday adayligi müracaatiniz, kanaatimce 'her seyden önce Türkiye' kabulünüzün, 'önce ülkem ve milletim' kararliliginizin inkar edilemeyecek tescilidir. Kuskusuz yolu dogru olanin yükü de agir olacaktir. Ancak bu agir yük, milli ve milliyetçi gönüllerin kenetlenmesiyle kaldirilacak, bu sayede ülkemizin önü muhakkak aydinliga ve huzura açilacaktir. Medeni cesaret gösterdiniz, sorumluluk üstlendiniz, tarafinizi isaret ettiniz, siyaset mücadelemize milletvekili aday adayligi basvurunuzla haktan, halktan ve hakikatten yana durusunuzu berrak bir mizaç esliginde belgelediniz.

Ahlaken ve vicdanen millete mensubiyet onurunuzu muhafaza ederek, kara propagandalari elinizin tersiyle ittiniz ve MHP'nin gücüne güç kattiniz.

600 kisiden mütesekkil milletvekili aday listesinde ister olunuz isterse de olmayiniz, bilmenizi isterim ki bizim dava ve yol arkadasimiz olarak, nazarimizda her zaman ayricalikli bir mevkiniz olacaktir.

Müracaatinizla ilgili karar ve sonuç ne olursa olsun herhangi bir gönül kirginligina veya kalp burukluguna düsmeyeceginize inaniyor, yürüdügümüz millete hizmet yolunda size her zaman ihtiyaç duyacagimizi bahusus ifade ediyorum.

14 Mayis'ta elbirligiyle istiklalimize, istikbalimize, davamizin itibarina ve Türkiye'nin gelecek haklarina yüreginizle sahip çikip katki vereceginize sonuna kadar itimat ediyorum.

Gösterdiginiz teveccühe ve yakin alakaya, ayni sekilde tasidiginiz muazzez heves ve heyecana içtenlikle tesekkür ediyor, birlik ve beraberligimizin taçlanarak devamini diliyorum.

Sahsinizi ve muhterem ailenizi muhabbetle selamliyor, mübarek ramazan ayimizin nice manevi güzelliklere vesile olmasi niyazimla sizleri Cenabiallah'a emanet ediyorum."