Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaskani Erdogan ile Esed'in görüsme ihtimalini degerlendirdi:Dmitri Chirciu- "Böyle bir görüsme öncesi çalisma seviyesinde temaslarin yapilmasi gerekiyor. Bu temaslar yapiliyor. Bu yönde çalismalar devam edecek"

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaskani Erdogan ile Esed'in görüsme ihtimalini degerlendirdi:Dmitri Chirciu- "Böyle bir görüsme öncesi çalisma seviyesinde temaslarin yapilmasi gerekiyor. Bu temaslar yapiliyor. Bu yönde çalismalar devam edecek"

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Suriye'deki rejimin lideri Bessar Esed'in görüsme ihtimaline iliskin, "Böyle bir görüsme öncesi çalisma seviyesinde temaslarin yapilmasi gerekiyor. Bu temaslar yapiliyor. Bu yönde çalismalar devam edecek." dedi.

Peskov, baskent Moskova’da gündemdeki konularla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Esed'in dün baskent Moskova'da bir araya geldigine dikkati çeken Peskov, görüsmede iki ülkenin savunma ve ekonomi alanindaki isbirligi ile ilgili konularin ele alindigini aktardi.

Peskov, "Görüsmede ekonomi ve ticaret alaninda önemli bir belgenin en kisa zamanda imzalanmasina yol açacak karar alindi. Ayrica görüsmede Türkiye ile Suriye arasindaki iliskilerin iyilestirilmesi konusu da ele alindi." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan ile Esed'in görüsme ihtimalini degerlendiren Peskov, "Böyle bir görüsme öncesi çalisma seviyesinde temaslarin yapilmasi gerekiyor. Bu temaslar yapiliyor. Bu yönde çalismalar devam edecek." diye konustu.

- "Finlandiya ve Isveç ile anlasamadigimiz konu yok"

Cumhurbaskani Erdogan'in, Finlandiya'nin NATO'ya katilmasina destek verme kararini degerlendiren Peskov, Rusya'nin Finlandiya ile Isveç için tehdit olusturmadigini vurguladi.

Peskov, "Bu ülkelerle anlasamadigimiz herhangi bir konu yok. Bu ülkeler hiçbir zaman Rusya'ya karsi olmak istemedi. Ne onlar bize ne de biz onlara tehdit olusturmadik. Bu nedenle, bu konuda ancak üzüntü hissedebiliriz." dedi.

Türkiye'nin NATO ülkesi olduguna dikkati çeken Peskov, "Türkiye'nin bu konuda kendi çizgisi var, onlarin NATO içinde kendi sorunlari var ve bunlari çözmeye çalisiyorlar." ifadesini kullandi.

- "Moldova yönetimi, Moskova'ya karsi asilsiz ve temelsiz ön yargilarla hareket ediyor"

Alman basininda yer alan Rusya ile Moldova'nin yakinlasmasiyla ilgili bir planin oldugu yönündeki iddiayi da degerlendiren Peskov, bu konuda herhangi bir bilgiye sahip bulunmadiklarini söyledi.

Peskov, "Rusya, Moldova dahil olmak üzere karsilikli yarar saglayan iyi komsuluk iliskileri kurmak için her zaman açikti ve açik kalmaya devam ediyor. Moldova yönetimi, Moskova'ya karsi tamamen asilsiz ve temelsiz ön yargilarla hareket ettigi için çok üzgünüz." seklinde konustu.

- "ABD'ye ait IHA'nin kalintilarinin denizden çikarilmasi ile ilgili karar Rus ordusuna ait"

Karadeniz’de ABD’ye ait "MQ-9" tipi IHA'nin düsürülmesine de deginen Peskov, bu konunun ABD ile savunma ve diplomatik kanallar üzerinden görüsüldügüne dikkati çekti.

Peskov, IHA'nin kalintilarinin denizden çikarilmasiyla ilgili kararin Rus ordusuna ait oldugunu belirtti.

Sözcü Peskov, Çin Devlet Baskani Si Cinping'in Moskova'ya ziyaretiyle ilgili bilgi vereceklerini söyledi.