Otokoç Otomotiv’den mobilite teknolojileri girisimi iUGO’ya 1 milyon dolarlik yatirimAbdulselam Durdak- Otokoç Otomotiv Lideri Inan Ekici:- "iUGO yatirimini, misyonumuzu yerine getirmede güçlü bir adim olarak görüyoruz. Bu alanlardaki tohum veya erken asama seviyesinde olan, yenilikçi tabanli girisimleri destekleme stratejimiz çerçevesinde gerçeklestirdigimiz yatirimimiz, mobilite dünyasinin gelisimindeki öncülügümüzü de pekistiriyor"

Otokoç Otomotiv’den mobilite teknolojileri girisimi iUGO’ya 1 milyon dolarlik yatirimAbdulselam Durdak- Otokoç Otomotiv Lideri Inan Ekici:- "iUGO yatirimini, misyonumuzu yerine getirmede güçlü bir adim olarak görüyoruz. Bu alanlardaki tohum veya erken asama seviyesinde olan, yenilikçi tabanli girisimleri destekleme stratejimiz çerçevesinde gerçeklestirdigimiz yatirimimiz, mobilite dünyasinin gelisimindeki öncülügümüzü de pekistiriyor"

ISTANBUL (AA) - Otokoç Otomotiv, yakin gelecegin en önemli teknolojilerinden bagli araçlar ve mobilite teknolojileri gelistiren iUGO’ya 1 milyon dolarlik yatirim yapti.

Otokoç Otomotiv açiklamasina göre, yenilikçi ve teknoloji tabanli girisimlere yatirim yapma stratejisi çerçevesinde verimli sürüs çözümleri gelistiren iUGO’ya yapilan 1 milyon dolarlik yatirim, iUGO’nun gelisim hizini yükseltmesinin yaninda, Otokoç Otomotiv’in dokuz ülkedeki 400’e yakin hizmet noktasini kapsayan genis agiyla mobilitede liderligini sürdürmesine katki saglayacak.

Yerli bir girisim olarak güvenli ve verimli sürüs çözümlerine gelismis teknolojiyle yepyeni bir anlayis getiren iUGO, araç telemetrisi teknolojileri konusunda çözümler gelistiriyor. Elde ettigi verileri özgün algoritmalar ile birlestiren sirket, bu sayede araç takip sektörünün dinamiklerini, sürücü aliskanliklarini ögrenme modeline dönüstüren bir sistem sunuyor.

Hizmet verdigi kurumlara Mobil Uygulama ile Sürüs Skorlama, Sürücü Degerlendirme Sistemi, Kurye Güvenligi Sürüs Uygulamasi, Sürücü e-learning Modülü, Agir Vasita Ekonomik Sürüs Platformu, Baglantili Araç Platformu, Dijital Filo Yönetimi, Elektrikli Araçlar Batarya Yönetimi gibi gelismis mobilite çözümleri sunan iUGO, sürücüsüz araçlara dogru giden yol haritasinda, ögrenen algoritmalar ile kurulan yapay zeka çözümleri, araç ve motor kontrolü üzerine gelistirilecek modellemeler, ileri seviye çok katmanli haritalama çalismalarina yönelik AR-GE faaliyetleri de yürütüyor.

-"Dijital hizmetlerin otomotiv deger zincirinin yüzde 30-40’ini kapsayacagini öngörüyoruz"

Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen Otokoç Otomotiv Lideri Inan Ekici, "Otokoç Otomotiv olarak 95 yildir kesintisiz sürdürdügümüz basarinin temelinde yenilikçilige ve kosullara uyum saglayabilmeye verdigimiz önem bulunuyor. Dijital hizmetlerin otomotiv deger zincirinin yüzde 30-40’ini kapsayacagini ve bagli araçlarin ortaya çikaracagi yeni hizmet ve is modelleri gelisiminin önemli bir parçasi olacagini öngörüyoruz." ifadelerini kullandi.

Otokoç Otomotiv olarak, mobilitede satis, servis, araç paylasimi, bireysel ve filo kiralama alanlarinda verdikleri nitelikli hizmetleri günün trendlerine uyumlu olarak genisletmenin stratejik öncelikler arasinda yer aldigini belirten Ekici, sunlari kaydetti:

"Bu dogrultuda akilli hareketlilik, elektrifikasyon, baglantili ve otonom araç teknolojileri, perakende teknolojileri, mobilitede müsteri deneyimi ve sürdürülebilirlik konularini odagimizda tutuyoruz. 'Mobilite dünyasinda tüm paydaslara deger yaratan yol arkadasi olma' misyonuyla hareket ediyor, gelecekte stratejik is birliklerine dönüsebilecek potansiyele sahip girisimlere destek veriyoruz. iUGO yatirimini, misyonumuzu yerine getirmede güçlü bir adim olarak görüyoruz. Bu alanlardaki tohum veya erken asama seviyesinde olan, yenilikçi tabanli girisimleri destekleme stratejimiz çerçevesinde gerçeklestirdigimiz yatirimimiz, mobilite dünyasinin gelisimindeki öncülügümüzü de pekistiriyor."

-"Bes yil içinde 50 binden fazla araci tek merkezden yönetmeyi hedefliyoruz"

Otokoç Otomotiv’in hem kendi filolari hem de baska sirketlerin araçlarini baglantili hale getirerek daha tasarruflu bir gelecegin insa edilmesinde önemli bir rol oynayacagini bildiren Inan Ekici, bu kapsamda istirakleri ile birlikte gelecek bes yil içinde 50 binden fazla araci tek merkezden yönetmeyi hedeflediklerini aktardi.

Ekici, Baglantili Araç Projesi ile uzun dönemli vizyonlari dogrultusunda 9 ülkedeki yaklasik 110 bini asan araç filosunun tamamini sistem ile entegre hale getireceklerini dile getirdi.

Kisaca CASE (baglantili araçlar, otonom araçlar, paylasim mobilitesi, elektrikli araçlar) olarak adlandirilan çerçevenin, "çevreci, talep üzerine ve büyük kullanici deneyimi" seçenekleri ile müsterilerin gelisen ihtiyaçlarina yanit veren hizmet modellerini içerdigini kaydeden Inan Ekici, Türkiye’de 5G gibi teknolojik altyapi yatirimlarinin bu alandaki gelisim sürecini hizlandiracagini ifade etti.

iUGO Üst Yöneticisi (CEO) Evren Özatay ise konuyla ilgili sunlari kaydetti:

"iUGO Teknoloji olarak, mobilite (hareketlilik) alanindaki dijital devrimin önemli bir noktasinda, teknoloji yatirimlari ile gelismis veri analizi yapan bir sirket olarak yer almaktan ötürü mutluyuz. Baglantili araçlar, scooter'lar, bisikletler, toplu tasima sistemi ve telekomünikasyon altyapisindan olusan ekosistem, yeni bir ekonomi içinde baglantili bir dijital dünya ortaya çikariyor. Bu büyük endüstri, ihtiyaçlarini karsilayabilen özel bir veri platformuna ihtiyaç duyarken, platformumuz, büyük miktardaki ham veriyi katma degerli bilgiler haline dönüstürmeyi mümkün kilarak, hareketlilik ekonomisinin potansiyeline ulasmasini sagliyor. Iste Otokoç Otomotiv’in bu yatirimi ile ortaya çikarilacak olan Akilli Hareketlilik Veri Platformu, mobilite ekonomisinin gelisebilecegi ve potansiyelini tam anlamiyla gerçeklestirebilecegi bir temel olacaktir. Bu yatirimin, özellikle uluslararasi pazarlarda mevcudiyetimizi saglamlastiracagina ve yeni cografyalara açilma olanagi saglayacagina inaniyoruz."