2023 Kore Yemegi Yarismasi sonuçlandiAbdulselam Durdak- Yarismada jüri üyelerinden en yüksek puani alan Yasemin Toprak’in hazirladigi Gochujang Bulgogi tabagi birinci seçildi - Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park: - "Kore'nin baharat fermentasyon kültürünün 2024 yilinda UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi'na dahil edilmesini ve Kore kültürünün dünyaya yayilan bir içerik olarak yerlesmesini umuyoruz"

2023 Kore Yemegi Yarismasi sonuçlandiAbdulselam Durdak- Yarismada jüri üyelerinden en yüksek puani alan Yasemin Toprak’in hazirladigi Gochujang Bulgogi tabagi birinci seçildi
- Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park:
- "Kore'nin baharat fermentasyon kültürünün 2024 yilinda UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi'na dahil edilmesini ve Kore kültürünün dünyaya yayilan bir içerik olarak yerlesmesini umuyoruz"

ISTANBUL (AA) - Kore-Türkiye iliskilerinin 66'nci yil dönümünde iki dost ülke arasindaki baglari pekistiren etkinliklere imza atan Kore Kültür Merkezi, 2023 Kore Yemegi Yarismasi ile tüm Kore yemegi severleri bir araya getirdi.

Kore Kültür Merkezi’nden yapilan açiklamaya göre, tüm dünyaya yayilan Kore dalgasi "Hallyu" Türkiye’de de ilgi görmeye devam ediyor. Kore Kültür Merkezi düzenledigi etkinlikler Kore kültürünü genis kesimlere tanitirken, Türkiye’de de Kore dalgasinin popüler hale gelmesini destekliyor.

Geçen senelerde oldugu gibi 2023 Kore Yemegi Yarismasi bu yilda büyük ilgi gördü. 12 yarismaci en lezzetli yemegi yaparak jüri üyelerinden en yüksek puani almak için zamanla yaristi. Sosyal medya fenomeni David Gündüz, eglenceli anlatimiyla izleyenlere keyifli anlar yasatirken, yarisma heyecanina izleyenleri ortak etti.

-"Doenjang" ve "Gochujang" yarisma yemeklerinin temel ürünü oldu

Kore mutfaginin karakteristik özelliklerinden olan fermantasyon kültürü 2023 Kore Yemegi Yarismasi’nin ana konusu oldu. 12 yarismaci, "Doenjang" ve "Gochujang" ürünlerini kullanarak yemeklerini hazirladi. 12 yarismaci 6’sar kisilik iki grup halinde yemeklerini hazirlarken, Kore’nin geleneksel mutfak kültürünü yemeklerine yansittilar. Doenjang ve Gochujang’i kullanarak Bulgogi, Kimbap gibi Kore’nin geleneksel yapan yarismacilar galibiyet için zamanla yaristi.

Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, Kore mutfaginin karakteristik degeri olan fermantasyon kültürünün önemine degindi.

Park, "Kore'nin baharat fermentasyon kültürünün 2024 yilinda UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi'na dahil edilmesini ve Kore kültürünün dünyaya yayilan bir içerik olarak yerlesmesini umuyoruz." ifadesini kullandi.

- Yarismanin birincisi olan tabak Gochujang Bulgogi seçildi

Öte yandan, 12 yarismaci kendilerine verilen 40 dakika içerisinde yemeklerini yaparak, jüri üyelerinin begenisine sundu.

Jüri üyelerinden en yüksek puani alan birinci tabak Yasemin Toprak’in yaptigi Gochujang Bulgogi, ikinci tabak Sami Bacak’in yaptigi Chijeu Buldak ve üçüncü tabak ise Hilal Balaman’in yaptigi Chadolbogi Gochujang Jigae seçildi.