Geleneksel Türk Okçuluk Salon Türkiye Sampiyonasi Samsun'da sona erdiFatih Mehmet Kürkçü- Sampiyonada deprem bölgesinden Samsun'a gelen 40 depremzede çocuga ok attirildi

Geleneksel Türk Okçuluk Salon Türkiye Sampiyonasi Samsun'da sona erdiFatih Mehmet Kürkçü- Sampiyonada deprem bölgesinden Samsun'a gelen 40 depremzede çocuga ok attirildi

SAMSUN (AA) - Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafindan düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluk Salon Türkiye Sampiyonasi, Samsun'da sona erdi. Sampiyonada depremzede çocuklara kisa bir egitimin ardindan ok attirildi.

Ilkadim Okçuluk Salonu'nda düzenlenen müsabakalarda 37 ilden 640 sporcu grup ve bireysel kategorilerde yaristi.

Sampiyonada kadinlarda Elif Mutlu birinci, Zülal Ikbal Yilmaz ikinci, Sena Keçevi ise üçüncü oldu. Erkeklerde Adem Özden birinciligi, Emirhan Gerez ikinciligi, Efe Yayli üçüncülügü elde etti.

Takimlarda ise Hasanaga Geleneksel Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporculari Aynur Merdim, Kadriye Gündogan ve Ayse Ayyildiz birinci, Meram Belediyespor Kulübü sporculari Hikmet Sena Çogal, Betül Rana Akince, Rabia Nuruduk ikinci, Aksehir Selçuklu Spor Kulübü sporculari Asli Efe, Ayse Güçlü, Gizem Kula üçüncü sirada yer aldi.

Erkeklerde, Istanbul Sungur Okçuluk Gençlik ve Spor Dernegi sporculari Mehmet Dogan, Yusuf Düzgün, Mehmet Altunbas birinci, Hasanaga Geleneksel Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporculari Hayati Akkaya, Bayram Koçak, Osman Bacili ikinci, Izmir Çekmergen Geleneksel Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporculari Halil Ince, Muharrem Sarikir, Cengiz Mert Dösemeli üçüncülüge ulasti.

Müsabakalarin sonunda deprem bölgesinden Samsun'a gelerek aileleriyle yurtlara yerlesen yaklasik 40 ögrenci salonda kisa süre egitim alarak ok atti. Keyifli dakikalar geçiren ögrenciler ok atmanin eglenceli oldugunu ifade etti.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Baskani Cengiz Toksöz, madalya töreni öncesi yaptigi konusmada, katilimdan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Toksöz, müsabakaya deprem bölgesinden gelen ögrencilerin de katildigina isaret ederek, "Depremzede çocuklarimizi birkaç saat de olsa güzel vakit geçirmeleri için salonumuza davet ettik. Onlarla ok taliminde de bulunduk. Ev sahipligi göstedikleri için tüm devlet görevlilerine ve Samsun halkina çok tesükkür ediyorum." dedi.

Toksöz, müsabakada kazanilan tüm ödül ve gelirin Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafindan üzeri tamamlanarak deprem bölgesine gönderilecegini ifade etti.

Kazanan sporculara ödülleri Toksöz, Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci tarafindan verildi.