Kahramanmaras'ta 500 çelik konstrüksiyon okul yapilacakSelma Kasap- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: - "Hizli bir sekilde yeni okullarla bölgemizi takviye etmeye devam edecegiz. Bunlar kalici okul olacak ve kaldirilmayacak"

Kahramanmaras'ta 500 çelik konstrüksiyon okul yapilacakSelma Kasap- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer:
- "Hizli bir sekilde yeni okullarla bölgemizi takviye etmeye devam edecegiz. Bunlar kalici okul olacak ve kaldirilmayacak"

ANKARA (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kahramanmaras'ta çelik konstrüksiyondan 500 yeni okul yapilacagini bildirdi.

Milli Egitim Bakanliginin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem bölgesinde incelemelerini sürdüren Bakan Özer, "egitimde normallesme seferberligi" konusunda çalisma planlarini anlatti.

Okullarin hizla insasi için gerçeklestirilecek faaliyetleri anlatan ve bu kapsamda kalici adimlar atmak adina hizla harekete geçildigini belirten Özer, "Bu bölgeye 500 yeni ve çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul, yani sabit okul yapacagiz. Bu konudaki planlamalarin son asamasindayiz. Hizli bir sekilde yeni okullarla bölgemizi takviye etmeye devam edecegiz. Bunlar kalici okul olacak ve kaldirilmayacak." ifadesini kullandi.

- "18 milyon 750 bin ögrencimiz egitim ögretime devam ediyor"

Yeni nesil yapi teknolojisi kullanilarak insa edilecek okullarin deprem güvenligini saglayip hizlica olusturulacagini vurgulayan Özer, "18 milyon 750 bin ögrencimiz egitim ögretimine devam ediyor. Su anda bölgedeki 4 ilimizde 861 bin ögrencimizi de egitim ögretimle bulusturmak için Bakanligimizin tüm imkanlarini seferber ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu. Bakan Özer, sunlari kaydetti:

"Buradaki amacimiz, çocuklarimizin psikoegitimini saglamak ve bu anomali durumundan hizli bir sekilde kurtulmasi için onlari ögretmenleriyle bulusturmak. Bizim için ögrenci ve ögretmenin bulustugu yer okuldur, bu çadir ve konteyner de olabilir. Bu süreçlerin hepsini birlikte atlatacagiz."

Diger yandan depremden etkilenen 10 ilde LGS ve YKS sinavina girecek ögrenciler için olusturulan destekleme ve yetistirme kurslarinda da uzman ögretmenlerin ögrencilere destek sagladigini hatirlatan Özer, bölgedeki halk egitim merkezlerinde bulunan 39 bin 736 kursiyer için kumastan makineye, ihtiyaç olunan her türlü konuda Bakanlik olarak destek verilecegini sözlerine ekledi.