Kahire Yunus Emre Enstitüsünde "Istiklal Marsi ve Sehitlerimizi Anma" programiFerdi Bayat

Kahire Yunus Emre Enstitüsünde "Istiklal Marsi ve Sehitlerimizi Anma" programiFerdi Bayat

KAHIRE (AA) - Misir'in baskenti Kahire'de faaliyetlerini sürdüren Kahire Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) Istiklal Marsi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafindan kabulünün 102. yildönümü nedeniyle program düzenlendi.

"Istiklal Marsi ve Sehitlerimizi Anma Programi"nin açilis konusmasini yapan Kahire YEE Koordinatörü Emin Boyraz, "Çanakkale'de baslayan Milli Mücadele'miz, Kurtulus Savasi'yla devam etmis ve Istiklal Marsi'mizla taçlanmistir. Istiklal Marsi'nin, Çanakkale Zaferi'nin, Kurtulus Savasi'nin ruhu öyle kapsayici bir ruhtur ki bizler Misirli kardeslerimizle de bu ruhu paylasabiliyor, ayni heyecani ayni hüznü birlikte hissedebiliyoruz." ifadelerini kullandi.

"Asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenlere taziye mesajini yineleyen Boyraz, konusmasina söyle devam etti:

"Yasadigimiz deprem felaketinde gelen samimi mesajlar ve ziyaretlerde de gördük ki; kalplerimiz zaferlerimizde oldugu kadar acilarimizda da birlikte atiyor. Misirli dostlarimiz bu dönemde, bize bunu gösterdiler. Sizlerin sahsinda tüm Misirli kardeslerimize tesekkür ediyorum."

Kahire YEE ögrencilerinin Istiklal Marsi'nin on kitasini ezbere okudugu programda, milli marsin anlam ve önemi ile marsta geçen Arapça kelimeler ve bu kelimelerin Türkçe ve Arapçadaki farkli anlamlarina iliskin sunumlar yapildi.

Programa Türkiye'nin Kahire Egitim Müsaviri Prof. Dr. Ibrahim Aslan, Ticaret Müsavirleri Hakan Atay ve Atilla Yenigün, Askeri Atase Ahmet Tosun ve Türk- Misir Isadamlari Dernegi (TÜMIAD) Baskani Nihat Ekinci de katildi.