Marmara Denizi Günü'nde dalgiçlar dip temizligi yaptiIrem Demir

Marmara Denizi Günü'nde dalgiçlar dip temizligi yaptiIrem Demir

ISTANBUL (AA) - Istanbul Büyüksehir Belediyesinin (IBB) Marmara Denizi Günü kapsaminda düzenledigi etkinlikte dalgiçlar, Ortaköy'de denizden atik çikardi.

Marmara Denizi'nde 2021'de yasanan müsilaj kirliliginden sonra ilan edilen 8 Haziran Marmara Denizi Günü dolayisiyla Ortaköy Meydani'nda etkinlik düzenlendi.

Denize giren dalgiçlar, dipte yaptiklari aramada bardak, cam sise, varil gibi atiklari sudan çikardi.

Etkinlikle ayrica daha önce denizden çikarilan motosiklet, telefon, bilgisayar, oyuncak bebek, boks eldiveni, bisiklet, yangin tüpü, kask, gaz maskesi gibi esyalar da sergilendi. Öte yandan IBB istiraklerinden ISTAÇ'a bagli ekipler de Istanbullulari çevre kirliligine karsi bilgilendirdi.

IBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Aysen Erdinçler, etkinlikteki konusmasinda, 2021'de Istanbul'un yasadigi müsilaj problemi sonrasinda Marmara Denizi Koruma Eylem Plani çikarildigini animsatti.

Marmara Denizi'nden bu süreçte 6 bin 644 metreküp müsilaj toplandigini ifade eden Erdinçler, bunun 4 bin 30 metreküpünün Istanbul'dan çiktigini kaydetti.

Erdinçler, bugünkü etkinlikte de dalgiçlarin denizin dibine inerek atiklari topladigini, bu sekilde farkindaligi artirmak istediklerini dile getirerek, "IBB Marmara Denizi'ni korumak noktasinda ciddi bir görev üstlendi. IBB'nin alanlari içerisinde kalan yerlerde biz her gün kiyilarda ve plajlarda temizlik islemi yürütüyoruz. Bunu 46 ekibimiz, 385 kisiyle yürütüyoruz." diye konustu.

Tekneyle deniz yüzeyindeki atiklarin her gün toplandigini, gemilerden atik alimi hizmeti verdiklerini belirten Erdinçler, ayrica Haliç'ten, Marmara Denizi'ne ve Istanbul Bogazi'na dökülen derelerin agizlarinda biriken çamurlari da topladiklarini anlatti.