Türkiye Basketbol Federasyonu, TikTok ile sponsorluk anlasmasi imzaladiErcan Çakar

Türkiye Basketbol Federasyonu, TikTok ile sponsorluk anlasmasi imzaladiErcan Çakar

ISTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile TikTok arasinda imzalanan sponsorluk anlasmasiyla TikTok, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin resmi eglence partneri oldu.

TBF'den yapilan açiklamaya göre, sponsorluk anlasmasi kapsaminda basketbolseverler TikTok'ta eglenceli içerikler üretebilecek. Platform sayisiz filtre, ses ve efektlerle uygulama içinde özel içerikler üretilmesine imkan sunacak. Basketbolseverler ayrica Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin resmi TikTok hesabindan maçlarin en özel anlarini izleyebilecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, anlasmayla ilgili "Basketbol sevgisini ve kültürünü toplumun her kesimine yaymak için yeni kusaklarin iletisim tercihlerini anlamak ve onlarla yeni alanlarda bulusma firsati yaratmak gerektiginin farkindayiz. Genç basketbolseverlerin ilgisini arttirmak ve basketboldaki yaraticiliklarini göstermeye tesvik etmek amaciyla, iletisim çaginin bütün pozitif olanaklarini kullanmak istiyoruz. TikTok'un basketbolu genis kitlelere ulastirma amacimiza katki saglayacagina, basketbolseverler için yeni bir bulusma ve eglence noktasi olacagina inancimiz tam. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve TikTok arasindaki sponsorluk anlasmasinin camiamiza hayirli olmasini diliyorum." degerlendirmesinde bulundu.

TikTok Türkiye Operasyon Lideri Erkan Ünlü de TikTok'u her gün milyonlarca insanin ziyaret ettigini dile getirerek, "Unutulmayan spor müsabakasi anlarini yeniden paylasan, spor konusundaki yeteneklerini gösteren içerik üreticilerimizin yani sira spor alaninda üretilen içerikler milyarlarca kez görüntüleniyor. Müthis bir performans gösterisi olan basketbolun TikTok evreni için apayri bir yeri var. Türkiye'nin basketboldaki basarilari her zaman gögsümüzü kabartti. TikTok olarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'yle böyle bir is birliginde bulunmaktan dolayi gurur duyuyoruz. TikTok'un basketbolseverlerin yeni bulusma noktasi haline gelmesiyse en büyük hedefimiz. Bu amaç için var gücümüzle çalismaya, platformumuz araciligiyla basketbolu daha genis kitlelere ulastirmaya ve sevdirmek için çabalamaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

TikTok, daha önce de NBA ve UEFA EURO 2020'nin eglence partnerligini üstlenmisti.