Lionel Messi, kulüp ve milli takim kariyerinde 800 gole ulastiYunus Kaymaz

Lionel Messi, kulüp ve milli takim kariyerinde 800 gole ulastiYunus Kaymaz

ISTANBUL (AA) - Arjantin Milli Takimi, hazirlik maçinda Panama'yi 2-0 maglup ederken, yildiz futbolcu Lionel Messi de kariyerinin 800. golünü atti.

Baskent Buenos Aires'teki Monumental Stadi'nda oynanan maçta iki serbest vurusta direge takilan Messi, 89. dakikada fileleri havalandirarak kulüp ve milli takim kariyerinin 800. golüne ulasti.

Arjantin'in diger golünü 78. dakikada Thiago Almada kaydetti.

Messi, maçtan sonra yaptigi konusmada, "Sadece Dünya Kupasi'ndan sonra degil, Copa America'da da gösterdiginiz sevgi için bütün taraftarlara tesekkür etmek istiyorum. Bu kupa için her seyimizi verecegimizi söylemistik." ifadelerini kullandi.

Arjantinli futbolcular, baslama vurusundan önce Dünya Kupasi'nin önünde fotograf çektirirken, Messi, teknik direktör Lionel Scaloni ve diger oyuncular ailelerini stada getirdi.

Uluslararasi Futbol Tarihi ve Istatistikleri Federasyonuna (IFFHS) göre Messi, Portekizli Cristiano Ronaldo'nun ardindan kariyerinde 800 gol barajina ulasan ikinci isim oldu.

38 yasindaki Portekizli yildiz 800. golünü Aralik 2021'de atmisti.


- Gollerin 672'si Barcelona'da

35 yasindaki Messi, kariyerinin 17 yilini geçirdigi Barcelona'da 778 maça çikti ve 672 gol atti.

Arjantinli yildiz, 2021 yazinda Paris Saint-Germain'e katilmasindan bu yana Fransiz ekibi için 30 gol kaydetti.

Katar'da ilk kez Dünya Kupasi'ni kaldiran Messi'nin, buradaki 7 golüyle birlikte milli takim formasiyla da 98 golde imzasi bulunuyor.