TIKA'dan Karadag'da ariciligin gelisimine destekIsmail Özdemir

TIKA'dan Karadag'da ariciligin gelisimine destekIsmail Özdemir

ULCINJ (AA) - Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanliginin (TIKA) destegiyle Karadag'in güneyindeki Ulcinj sehrinde "Ari Yetistiriciligi ve Hastalik Zararlilari ile Mücadele Egitimi" düzenlendi.

Karadag'da Ariciligin Gelistirilmesi Projesi kapsaminda Türkiye Tarim ve Orman Bakanligi, TIKA ve Ordu Aricilik Arastirma Enstitüsü Müdürlügü isbirligiyle düzenlenen egitime 26 üretici katildi.

Aricilik alaninda katilimcilarin bilgi ve becerilerini gelistirmeyi hedefleyen egitim programinda ari yetistiriciligi teknikleri, hastalik ve zararlariyla mücadele yöntemleri gibi konular islendi.

Ulcinj Belediye Baskani Ömer Bayraktari, kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde yaptigi konusmada, TIKA tarafindan baslatilan projenin aricilar için büyük bir tesvik oldugunu ve projenin devam etmesini dilediklerini söyledi.

TIKA Karadag Koordinatörü Abdurrahman Toprak, tarim sektöründe istihdami artirmaya yönelik projeleri önemsediklerini belirterek, projenin basariyla devam etmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Karadag'da 2007'den bu yana faaliyet gösteren TIKA, tarim sektöründe gerçeklestirdigi projelerle 2 bin 200'den fazla üreticiye destek oldu.

2017'de baslatilan Karadag'da Ariciligin Gelistirilmesi Projesi kapsaminda 65 aileye ari kovani ve ekipman destegi saglandi. 2021'de gerçeklestirilen "Baslangiç Destek Paketi" destegiyle de 30 genç ari yetistiricisine 3'er arili kovan ve ihtiyaç duydugu ekipmanlar temin edildi.