Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecani basliyorEmre Dogan- Litvanya'nin Kaunas kentinde düzenlenecek organizasyonda Ispanya'dan Barcelona ile Real Madrid, Yunanistan'dan Olympiakos ve Fransa'dan Monaco mücadele edecek- Yari finalde yarin Olympiakos-Monaco ve Barcelona-Real Madrid maçlari oynanacak- Dörtlü Final'de sampiyonluk ve üçüncülük müsabakalari, 21 Mayis Pazar günü yapilacak

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecani basliyorEmre Dogan- Litvanya'nin Kaunas kentinde düzenlenecek organizasyonda Ispanya'dan Barcelona ile Real Madrid, Yunanistan'dan Olympiakos ve Fransa'dan Monaco mücadele edecek- Yari finalde yarin Olympiakos-Monaco ve Barcelona-Real Madrid maçlari oynanacak- Dörtlü Final'de sampiyonluk ve üçüncülük müsabakalari, 21 Mayis Pazar günü yapilacak

ISTANBUL (AA) - Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecani yarin baslayacak.

Litvanya'nin Kaunas kentinde düzenlenecek organizasyonda Ispanya'dan Barcelona ile Real Madrid, Yunanistan'dan Olympiakos ve Fransa'dan Monaco, 2022-2023 sezonunun en büyügü olabilmek için mücadele edecek.

Zalgirio Arena'nin ev sahipligi yapacagi Dörtlü Final'in ilk gününde yari final maçlari oynanacak. Yarin TSI 18.00'de Olympiakos ile Monaco karsi karsiya gelecek. Günün diger müsabakasi ise El Clasico'ya sahne olacak. Barcelona ile Real Madrid, TSI 21.00'de ikinci ve son finalist olabilmek için sahaya çikacak.

Bu maçlarda rakiplerine üstünlük kuran takimlar, finale yükselecek. Parkeden maglup ayrilan ekipler ise üçüncülük mücadelesi oynayacak. Organizasyonda final ve üçüncülük karsilasmalari 21 Mayis Pazar günü yapilacak.

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in maç programi (TSI) söyle:

Yarin:

18.00 Olympiakos-Monaco

21.00 Barcelona-Real Madrid

21 Mayis Pazar:

17.00 Üçüncülük maçi

20.00 Final

- Geçen sezona göre tek farkli takim yer alacak

Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda geçen sezona göre tek farkli takim mücadele edecek.

Play-off asamasinda Israil ekibi Maccabi Playtika'yi eleyerek büyük bir sürprize imza atan Monaco, ilk kez Dörtlü Final'de sahne alacak.

Organizasyonda son 2 sezonun sampiyonu Anadolu Efes, güçlü kadrosuna ragmen bu sezon play-off'a kalamayarak beklentileri karsilayamadi.

Geride kalan sezon Dörtlü Final'de mücadele eden Barcelona, Real Madrid ve Olympiakos ise 2022-2023'te de adlarini son 4 takim arasina yazdirmayi basardi.

- 9 yil sonra Türk temsilcisi yok

Dörtlü Final'de 9 sene sonra Türk takimlari mücadele edemeyecek.

THY Avrupa Ligi'nde 2015, 2016, 2017 ve 2018'de Fenerbahçe, 2021 ve 2022'de ise Anadolu Efes son 4 takim arasinda yer almisti. 2019'da ise her iki takim da Dörtlü Final organizasyonunda oynayamaya hak kazanmisti.

2017'de Fenerbahçe sampiyonluga ulasirken, 2021 ve 2022'de de Anadolu Efes kupayi müzesine götürmüstü. Ligde 2019-2020 sezonu ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle iptal edilmisti.

- Türk hakem Emin Mogulkoç, görev yapacak

Emin Mogulkoç, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda ilk kez görev alacak.

Dörtlü Final'de Türk basketbol hakemi Mogulkoç'un yani sira Mehdi Difallah, Tomislav Hordov, Olegs Latisevs, Anne Panther, Sasa Pukl, Boris Ryzhyk ve Gytis Vilius düdük çalacak.

- Barcelona, kupayi üçüncü kez müzesine götürmeye çalisacak

THY Avrupa Ligi'nde üst üste 3. kez son 4 takim arasinda yer alan Barcelona, 13 yil sonra üçüncü sampiyonluguna ulasmak için mücadele edecek.

Ispanya temsilcisi, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numarali organizasyonunda iki kez mutlu sona ulasti. Milli oyuncu Sertaç Sanli'nin forma giydigi Barcelona, 2003 ve 2010'da kupayi müzesine götürdü.

Güçlü kadrosuyla dikkati çeken Barcelona, sampiyonluk ipini gögüsleyerek son yillarda yaptigi yatirimlarin karsiligini almayi hedefliyor.

Barcelona'nin basantrenörü Sarunas Jasikevicius, Avrupa Ligi'nde hem oyuncu hem de basantrenör olarak sampiyonluk yasayan 4. isim olmaya çalisacak. Litvanyali basantrenör, oyunculuk kariyerinde 4 kez sampiyonluk elde etti.

- Real Madrid, 11. sampiyonlugunu hedefliyor

THY Avrupa Ligi'nin en basarili takimi konumunda bulunan Real Madrid, 5 yillik sampiyonluk özlemine son vermek istiyor.

Ispanya ekibi, 1958 yilindan bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 10 sampiyonluk elde etti.

Eflatun-beyazlilar, 19 kez final oynadigi organizasyonda 1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995, 2015 ve 2018'de kupanin sahibi oldu.

- Olympiakos, 4. sampiyonluk için mücadele edecek

THY Avrupa Ligi'nde normal sezonun lideri Olympiakos, 4. sampiyonlugunu Litvanya'da kazanmaya çalisacak.

Play-off asamasinda Fenerbahçe Beko'yu saf disi birakan Yunanistan temsilcisi, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numarali kupasinda 1997, 2012 ve 2013'te adini zirveye yazdirmisti.

Basketbol otoriteleri tarafindan bu sezonun favorisi olarak kabul edilen Olympiakos, 10 yillik sampiyonluk özlemine son vermek için parkeye çikacak.

- Monaco, ilk kez Dörtlü Final'de???????

Fransa ekibi Monaco, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda ilk kez mücadele edecek.

Turnuvada ikinci sezonunda adini son 4 takim arasina yazdirarak önemli bir basariya imza atan Monaco, yildiz oyuncusu Mike James önderliginde sürpriz yapmaya çalisacak.