Kaspersky'den Sürdürülebilirlik RaporuMuhammet Emin Horuz- Kaspersky Sürdürülebilirlik Lideri Maria Losyukova:- "Sürdürülebilirlik stratejimizi uygulamak, dünyayi daha iyi hale getirmek için çabalayan bir sirket olarak bizim ayrilmaz bir parçamizi olusturuyor"

Kaspersky'den Sürdürülebilirlik RaporuMuhammet Emin Horuz- Kaspersky Sürdürülebilirlik Lideri Maria Losyukova:- "Sürdürülebilirlik stratejimizi uygulamak, dünyayi daha iyi hale getirmek için çabalayan bir sirket olarak bizim ayrilmaz bir parçamizi olusturuyor"

ISTANBUL (AA) - Kaspersky'nin, güvenli siber dünya, etik ve seffaf yaklasim, gelecegin teknolojisi, insanlara güç asilamak ve daha güvenli gezegen konularina odaklanan Sürdürülebilirlik Raporu yayimlandi.

Kaspersky'den yapilan açiklamaya göre, güvenli ve sürdürülebilir bir dijital dünya insa etmek, çeyrek asirdir Kaspersky'nin ana hedefini olusturuyor.

Sirket ayni zamanda daha güvenli bir yarinin daha sürdürülebilir olmasini saglamak için sosyal açidan önemli faaliyetleri sürekli olarak hayata geçirip uzun vadede olumlu bir degisim olusturmak istiyor.

Kaspersky'nin yeni yayimladigi Sürdürülebilirlik Raporu, sürdürülebilir kalkinmanin daha güvenli siber dünya, etik ve seffaf yaklasim, gelecegin teknolojisi, insanlara güç asilamak ve daha güvenli gezegen olmak üzere 5 temel alanina odaklaniyor.

- "Gelecek nesiller için daha iyi bir yarin saglayabilecegimize inaniyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Sürdürülebilirlik Lideri Maria Losyukova, sunlari kaydetti:

"Sürdürülebilirlik stratejimizi uygulamak, dünyayi daha iyi hale getirmek için çabalayan bir sirket olarak bizim ayrilmaz bir parçamizi olusturuyor. Kaspersky, bu misyonu yerine getirmenin ilk adimini öncelikle 'Siber Bagisiklik' yaklasimiyla dijital dünyayi tehditlere karsi daha dirençli hale getirmekte görüyor. Bununla birlikte sosyal sorumluluk sahibi küresel bir sirket olarak karbon ayak izimizi azaltmak, siber güvenligin temellerini yayginlastirmak ve siber bilgi eksikligiyle mücadele etmek, cinsiyet uçurumunu daraltmak ve siber güvenlikte seffafliga öncülük etmek gibi zorluklarla mücadele etme ihtiyacini görmezden gelemeyiz. Bu noktada is dünyasinin sürdürülebilir bir gündem olusturmaya katkisinin çok önemli olduguna, çabalarimizi birlestirerek gelecek nesiller için daha iyi bir yarin saglayabilecegimize inaniyoruz."

- Çevre üzerindeki olumsuz etkinin azaltilmasi

Kaspersky, sektörün artan bir biçimde Elektronik Yazilim Dagitimini (Electronic Software Distribution- ESD) benimseme egilimini destekliyor. Sirket, buna bagli olarak somut ürün üretimini yariya indirdi ve çevre üzerindeki etkisi daha az olan dijital satislara yöneldi. Buna ek olarak daha bilinçli is gezisi organizasyon süreci uygulayarak ve toplam gezi sayisini azaltarak, 2019-2021 yillari arasinda hava emisyonu miktarini yüzde 81 oraninda azaltti. Ayrica sirket, veri merkezlerinin enerji tasarrufuna önem veriyor ve ekipmanlarinda yalnizca modern güç tüketim cihazlari ve güç kaynagi teknolojileri kullaniyor.

Kaspersky, farkli is birimlerinde çevre sorunlarina karsi daha sorumlu bir yaklasim gelistirmeye odaklanan bir dizi sirket içi girisime de sahip bulunuyor. Bunlar arasinda karbon ayak izini en aza indirmeye yardimci olan egitim faaliyetleri düzenlemek, pazarlama materyallerini daha sürdürülebilir olanlarla degistirmek, çevre açisinda daha etkin ofis altyapilari kurmak ve evsel isleme tabi olmayan atiklari ayristirmayi amaçlayan çalisanlara yönelik geri dönüsüm faaliyetleri yer aliyor.

- Çalisanlarla sosyal sorumluluk faaliyetlerine katilimina destek veriyor

Sirketin en degerli varliginin çalisanlari oldugunun farkinda olan Kaspersky, ekibinin gelismesi için mümkün olan en iyi kosullari saglamaya odaklaniyor. Kurum içindeki çalisan memnuniyetini ölçen Employee Net Promoter Score (eNPS) ölçüm skorlari 2022 yilinda daha da yükselerek toplamda yüzde 53'e ulasti.

Raporlama döneminde sirket, çalisanlarina yönelik sirket içi kurslara dair portföyünü sürekli genisleterek 100'den fazla mesleki gelisim kursu sundu. Çalisanlarin yüzde 40'indan fazlasi en az bir kursa katilarak bu firsati degerlendirdi.

Ayrica Kaspersky çalisanlarinin bagis toplama, ücretsiz çalisma, kan bagisi ve spor faaliyetleri gibi sosyal sorumluluk faaliyetlerine katilmalarini saglayan çesitliligi yüksek bir kurumsal gönüllülük programina sahip bulunuyor.

- Kullanicilarin güvenini korumak

Ürünler, sirket içi is süreçleri açisindan maksimum seffaflik saglamak amaciyla dijital güvenligin hayati bir unsurunu olusturuyor. Kaspersky, kullanicilarinin yer aldigi her ülkede çalisan egitimi ve veri islemenin standartlastirilmasini kapsayan, kullanici veri gizliligine yönelik kapsamli bir yaklasim izliyor. Sirket, 2019'dan bu yana her yil veri yönetimi sistemlerini ISO/IEC 27001 uluslararasi standardina göre sertifikalandirarak yüksek koruma seviyelerinin onaylanmasini sagliyor.

Kaspersky, uluslararasi kolluk kuvvetleri ve hükümetlerarasi kuruluslarla is birligi yaparak siber suçlara karsi küresel mücadeleye sürekli olarak katkida bulunuyor. Raporlama döneminde Kaspersky, dünyanin dört bir yanindaki paydaslariyla birlikte yaklasik 30 ortak siber güvenlik etkinligine katildi ve tehdit istihbarat bilgilerini ve teknik uzmanligini paylasarak yüksek profilli bir siber suç çetelerinin çökertilmesine yardimci oldu.

Kaspersky ayrica ihtiyaç sahiplerini egitmek ve korumak için sürekli çalisarak, yasli nesli egitmeyi amaçlayan TRAPEZE ve aile içi siddet magduru kadinlar için Avrupa Komisyonu tarafindan desteklenen DeStalk gibi özel egitim kurslari gelistirdi.