Yunan yüzücüler Dünya Sampiyonasi öncesi Erzurum'da güç depoluyorYunus Hocaoglu- Yunanistan Yüzme Milli Takimi Antrenörü Spiros Gianniotis:"Daha önce burada kamp yaptiktan sonra Avrupa'daki organizasyonlarda madalya kazandik. Burada kalmamizin etkisi bu"

Yunan yüzücüler Dünya Sampiyonasi öncesi Erzurum'da güç depoluyorYunus Hocaoglu- Yunanistan Yüzme Milli Takimi Antrenörü Spiros Gianniotis:"Daha önce burada kamp yaptiktan sonra Avrupa'daki organizasyonlarda madalya kazandik. Burada kalmamizin etkisi bu"

ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOGLU - Yunanistan Yüzme Milli Takimi, kamp yapmak için üçüncü kez geldigi Erzurum'da Dünya Sampiyonasi'na hazirlaniyor.

Avrupa'nin sehir merkezindeki tek yüksek irtifali tam olimpik yüzme havuzu olan Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu, dört mevsim dünyanin farkli ülkelerinden takimlari agirlamayi sürdürüyor.

Her yil yerli ve yabanci binlerce turisti misafir eden kentteki olimpik havuz, yabanci birçok kulüp ve milli takimin antrenman yapmasina imkan sagliyor.

Erzurum'un yüksek irtifasindan dolayi üçüncü kez kente gelen Yunanistan Yüzme Milli Takimi, 12 sporcuyla Dünya Sampiyonasi'nin hazirliklarina devam ediyor.

Japonya'da 14-30 Temmuz'da düzenlenmesi planlanan organizasyon öncesi güç depolayan Yunan yüzücüler, sampiyonada madalya kazanmayi hedefliyor.

- Gianniotis: "Yüksek irtifa kondisyonumuzu güçlü hale getiriyor"

Yunanistan Yüzme Milli Takimi Antrenörü Spiros Gianniotis, AA muhabirine, Erzurum'a kendisinin ikinci, takimin ise üçüncü kez geldigini söyledi.

Erzurum'u yüksek irtifadan dolayi tercih ettiklerini belirten Gianniotis, "Yüksek irtifa yüzmemizi, kondisyonumuzu güçlü hale getiriyor. Dünya Sampiyonasi'na katilacagiz. Sporcularimiz yogun bir sekilde çalisiyor. Onlari kürsüde görebilecegimize inaniyorum. Hedefimiz madalyalar kazanmak." ifadelerini kullandi.

Sporcularinin yüksek irtifadan dolayi performansinin arttigini anlatan Gianniotis, Erzurum'da daha önce yaptiklari kampin ardindan Avrupa'da katildiklari yarismalarda madalya kazandiklarini aktardi.

Gianniotis, Erzurum'a gelecek yil da gelmeyi düsündüklerini dile getirerek, söyle konustu:

"Daha önce burada kamp yaptiktan sonra Avrupa'daki organizasyonlarda madalya kazandik. Burada kalmamizin etkisi bu. Bu atmosferde dagda konaklayip dag havasi solumak, burada yüzmek bizi gerçekten çok siki çalistiriyor. Buraya geldikten sonra sporcularin kendilerini gelistirdiklerine inaniyorum, gelisimlerini görüyoruz. Sampiyonada madalya almak istiyoruz."

Milli sporcu Kristian Gkolomeev ise Dünya Sampiyonasi'nda öncelikli olarak finalde yüzmeyi hedefledigini belirterek, "Kendimi finalde görmeyi çok istiyorum. Takim halinde de finalde mücadele edebilecegimizi düsünüyoruz. Finale kalacagimiza inaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.