Ilk kez düzenlenecek Gençler Basketbol Sampiyonlar Ligi yarin Bursa'da baslayacakUgur Ulu,Hande Durmus- TOFAS Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören:"Katilimci, sporcu ve antrenörlerin burada yasayacagi deneyimlerin çok önemli olacagini düsünüyoruz"- Türkiye Basketbol Federasyonu Baskan Vekili Ömer Onan:"Çok güzel, heyecan seviyesi yüksek maçlar seyredecegimize eminim"

Ilk kez düzenlenecek Gençler Basketbol Sampiyonlar Ligi yarin Bursa'da baslayacakUgur Ulu,Hande Durmus- TOFAS Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören:"Katilimci, sporcu ve antrenörlerin burada yasayacagi deneyimlerin çok önemli olacagini düsünüyoruz"- Türkiye Basketbol Federasyonu Baskan Vekili Ömer Onan:"Çok güzel, heyecan seviyesi yüksek maçlar seyredecegimize eminim"

BURSA (AA) - Ilk kez düzenlenecek Gençler Basketbol Sampiyonlar Ligi müsabakalari yarin Bursa'da baslayacak.

Sekiz farkli ülkeyi temsil eden 10 Basketbol Sampiyonlar Ligi kulübünün 18 yas alti takimlari, kupa için mücadele edecek.

Turnuva öncesi Mustafa Vehbi Koç Spor Salonu'nda yapilan basin toplantisinda konusan TOFAS Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, FIBA'nin turnuvayi yapma karari aldigini ögrendikten sonra ev sahibi olabilmek için büyük bir enerji ve motivasyonla aday olduklarini söyledi.

Bu süreçte 3 Avrupa takimiyla rekabete girildigini anlatan Öngören, "Bu sürecin sonunda Bursa olarak, ilki yapilacak turnuvanin ev sahipligini aldik. Bu, Bursa ve Türk basketbolu adina önemli bir sey. Turnuvayi buraya getirmekten gerçekten gurur duyuyoruz." dedi.

Turnuvanin Bursa'da gerçeklestirilmesi sürecinde kendilerine destek olan herkese tesekkür eden Öngören, sunlari söyledi:

"Turnuva yarin TOFAS Nilüfer Spor Salonu ve Naim Süleymanoglu Spor Kompleksi'nde baslayacak. Ilk 3 gün her takim 4 maç oynayacak. 14-15 Nisan'da TOFAS Nilüfer Spor Salonu'nda final maçlari oynanacak. Turnuvanin toplam maç sayisi 29'dur. Aslinda bu bir anlamda 10 takimli, 29 maçin oldugu mini bir Avrupa Sampiyonasi gibi olacak. Sampiyonlar ligi turnuvaya çok ciddi alakala ve ehemmiyet gösteriyor."

Turnuvada 8 ülkeden 10 takimin yarisacagini belirten Öngören, "Bu takimlar gerçekten A takim seviyesinde oldugu kadar, altyapilari da çok kuvvetli takimlar. Katilimci, sporcu ve antrenörlerin burada yasayacagi deneyimlerin çok önemli olacagini düsünüyoruz. Turnuvanin Bursa'nin kültür ve spor alaninda dünyaya tanitimina faydali olacagini düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

- Ömer Onan: "Çok güzel bir organizasyon olacak"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Baskan Vekili Ömer Onan ise turnuvanin, Bursa'nin ev sahipliginde ilk kez gerçeklestirilecek olmasindan büyük mutluluk ve gurur duyduklarini söyledi.

Turnuvanin önemli bir organizasyon oldugunu vurgulayan Onan, sunlari kaydetti:

"Bu tarz uluslararasi organizasyonlar gençlerimizin profesyonellige adim attigi bu zamanlarda önemli dönemeçlerden oluyor. Çok güzel, heyecan seviyesi yüksek maçlar seyredecegimize eminim. Umarim turnuvada yer alacak tüm sporcular da yeteneklerini en iyi sekilde sergileyebilirler. Basketbol federasyonu olarak biz de geldigimiz ilk günden itibaren bu tür organizasyonlara çok önem verdik."

Turnuvanin TOFAS ev sahipliginde gerçeklestirilecegini aktaran Onan, "Mütevaziligi, misafirperverligi ve yüksek organizasyon gücü DNA'sinda var TOFAS ailesinin. Çok güzel bir organizasyon olacak. FIBA da bu konuda sansli diyebilirim. Çünkü organizasyonun ilki yapilacak ve iyi olmasi açisindan Bursa'nin onlara da sans getirecegime inaniyorum. Onlar da çok mutlu olacaklardir. Turnuvada mücadele edecek tüm takimlara basarilar diliyorum. Bütün Bursali basketbolseverleri maçlara davet ediyoruz." diye konustu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise sunlari söyledi:

"Bir sehrin gelismisligi sadece ürettikleriyle, ihracat rakamlariyla degil ayni zamanda birçok alanda yaptigi organizasyonlarla da ortaya çikar. TOFAS'in ev sahipliginde 8 farkli ülkeyi temsil eden 10 kulübü Bursa'da agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sehrimize gelen bütün takimlara 'hos geldiniz' derken sporculara basarilar diliyorum."