GRAFIKLI - Sporda Türk kadin takimlari Avrupa'ya damga vuruyorErkan Tiryaki- Basketbolda FIBA Kadinlar Avrupa Ligi'ni Fenerbahçe Alagöz Holding kazanirken, ÇBK Mersin Yenisehir Belediyesi final oynadi - Galatasaray Çagdas Faktoring, Kadinlar Avrupa Kupasi finalinde yer alma basarisini gösterdi - Voleybolda CEV Kadinlar Sampiyonlar Ligi'nde iki Türk takimi finalde yer alacak ve kupa 8. kez Türkiye'de kalacak

GRAFIKLI - Sporda Türk kadin takimlari Avrupa'ya damga vuruyorErkan Tiryaki- Basketbolda FIBA Kadinlar Avrupa Ligi'ni Fenerbahçe Alagöz Holding kazanirken, ÇBK Mersin Yenisehir Belediyesi final oynadi
- Galatasaray Çagdas Faktoring, Kadinlar Avrupa Kupasi finalinde yer alma basarisini gösterdi
- Voleybolda CEV Kadinlar Sampiyonlar Ligi'nde iki Türk takimi finalde yer alacak ve kupa 8. kez Türkiye'de kalacak

ANKARA (AA) - ERKAN TIRYAKI - Sporda Türk kadin takimlari, elde ettikleri basarilarla Avrupa kupalarina damga vuruyor.

Takim sporlarinda basketbol ve voleybolda Türkiye, Avrupa'nin en iyi takimlarina sahip olmanin gurunu yasiyor. Bu yil basketbolda FIBA Kadinlar Avrupa Ligi'nde iki Türk takimi final oynarken, voleybolda CEV Sampiyonlar Ligi'nde de ayni senaryo gerçeklesecek.

FIBA Kadinlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Alagöz Holding ile ÇBK Mersin Yenisehir Belediyesi müthis bir sezon geçirdi ve Çekya'nin baskenti Prag'daki Dörtlü Final'de yer alma hakki elde ettiler. Rakiplerini eleyen iki Türk takimi finalde birbirlerine rakip oldu. Fenerbahçe, finali kazanarak Türk basketboluna kulüpler bazinda Avrupa'nin en büyük kupasini hediye etti.

Kadinlar FIBA Avrupa Kupasi'nda da Galatasaray Çagdas Faktoring final oynama basarisi gösterdi. Finalde Fransa'nin LDLC ASVEL takimina yenilen Galatasaray, bu kupada Avrupa ikincisi oldu. Kadin basketbolunun en önemli iki kupasinda da bu sezon Türk takimlari finalde yer alma basarisi gösterdi.


- Voleybolun en büyük kupasi yine Türkiye'de kaldi

CEV Sampiyonlar Ligi'nde iki Türk takimi VakifBank ile Eczacibasi Dynavit finalde yer alacak. Bu sezon kupada üç takimla temsil edilen Türkiye, üç ekibiyle birden yari final heyecani yasatti.

Fenerbahçe Opet yari final oynama basarisi gösterdi ancak bu turda son sampiyon VakifBank'a elendi.

VakifBank ile Eczacibasi Dynavit, 20 Mayis'ta Italya'da yapilacak final müsabakasinda Türk bayragini birlikte dalgalandiracak. Maçin sonunda da kupa bir kez daha Türkiye'ye gelecek.

Bu finalin sonunda kadin voleybolunda son 13 yilda Avrupa'nin en prestijli kupasi 8. kez Türkiye'nin olacak.