Karabük'te meslek liselilerle sanayinin ara eleman ihtiyaci karsilanacakOrhan Kuzu- Vali Fuat Gürel: - "KARDEMIR ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasi ile yapacagimiz protokolle bundan sonra basarili ögrencilerin hem ise alinma süreçlerinde öncelik taninacak hem de bu ögrenciler üniversite sinavlarinda basari gösterdiklerinde 2 kurum tarafindan onlara burs saglanacak" - KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar: - "Ara eleman eksikligi tüm sanayi dallarinda ciddi anlamda eksiklik. Sanayi kendi içinde y

Karabük'te meslek liselilerle sanayinin ara eleman ihtiyaci karsilanacakOrhan Kuzu- Vali Fuat Gürel:
- "KARDEMIR ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasi ile yapacagimiz protokolle bundan sonra basarili ögrencilerin hem ise alinma süreçlerinde öncelik taninacak hem de bu ögrenciler üniversite sinavlarinda basari gösterdiklerinde 2 kurum tarafindan onlara burs saglanacak"
- KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar:
- "Ara eleman eksikligi tüm sanayi dallarinda ciddi anlamda eksiklik. Sanayi kendi içinde y

KARABÜK (AA) - Karabük'te kurumlar arasinda imzalanan isbirligi protokolüyle hem meslek lisesi ögrencilerine is imkani saglanacak hem de sanayinin ara eleman ihtiyaci karsilanacak.

Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari (KARDEMIR) ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasi arasinda "Mesleki ve Teknik Egitim Is Birligi Protokolü" imzalandi.

Valiligin toplanti salonunda düzenlenen protokol imza töreninde konusan Vali Fuat Gürel, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde sinavla 90 ögrencinin alinacagi bir bölüm açildigini söyledi.

Böylece okulun tercih edilme sebebinin artacagini belirten Gürel, "KARDEMIR ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasi ile yapacagimiz protokolle bundan sonra basarili ögrencilerin hem ise alinma süreçlerinde öncelik taninacak hem de bu ögrenciler üniversite sinavlarinda basari gösterdiklerinde 2 kurum tarafindan onlara burs saglanacak." dedi.

Gürel, egitimlerini tamamlayan ögrencilerin istihdam edilmesinin önemli oldugunu dile getirerek, "Ilimizde önemli bir altyapi var. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu konuda öncü okullardan biri. Isin dogrusu Karabük'te herkesin KARDEMIR'e ise girmek istedigini biliyoruz. KARDEMIR'in ihtiyaci olan ara eleman ihtiyacinin bu sekilde saglanmis olmasi bizler için de çok degerli. Insallah çocuklarimizi da tesvik edecektir" diye konustu.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Sahin de bölgede sanayinin ihtiyaci olan isgücü kaynaginin yetistirilmesi anlaminda protokolün çok önemli oldugunu kaydetti.

AK Parti Karabük Milletvekili Durmus Ali Keskinkiliç ise velilere çocuklarinin gelecegi için meslek lisesini tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

- "Ciddi anlamda yetistirilmis elemana ihtiyaç var"

KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar ise Türkiye'deki çelik sanayinin yükselmesinin KARDEMIR sayesinde oldugunu ifade etti.

Demir çelik sektörünün agir sanayi sektörü olduguna isaret eden Utkanlar, "Ciddi anlamda yetistirilmis elemana ihtiyaç var. Ara eleman artik oldu aranan eleman. Ara eleman eksikligi tüm sanayi dallarinda ciddi anlamda eksiklik. Arada ciddi bir bosluk var. Sanayi kendi içinde yetistirerek orayi kapatmaya çalisiyor. Çocukluk döneminden itibaren bu egitimi ve bu disiplini alarak yetisen kisilerin gelmesi, ülkemiz için son derece büyük önem arz ediyor. Biz bu eksikligi tamamlamaya kararliyiz. Umarim el birligiyle Türkiye'de güzel bir örnek olusturacagiz." diye konustu.

Daha sonra isbirligi protokolü imzalandi.