Depremzede çiftin nikah sahitligini damadi enkazdan çikaran polis yaptiAhmet Bayram

Depremzede çiftin nikah sahitligini damadi enkazdan çikaran polis yaptiAhmet Bayram

MANISA (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Hatay'in Antakya ilçesinde 36. saatte enkaz altindan kurtarilan Mehmet Tekin, kendisi gibi afetzede nisanlisi Dilara Kahraman ile Manisa'nin Alasehir ilçesinde evlendi.

Alasehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, depremzede çift için ilçedeki Cumhuriyet Parki Fenerbahçeliler Dernegi Lokali'nde tören düzenlendi.

Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu'nun kiydigi nikahta çiftin sahitligini, damadi enkazdan çikaran ve görev yaptigi Antalya'dan tören için gelen polis memuru Emir Bestami Demirtas ile belediye baskaninin esi Selin Öküzcüoglu yapti.

Baskan Ahmet Öküzcüoglu, törende yaptigi konusmada, Alasehir olarak deprem bölgesinden gelenlere kucak açtiklarini vurguladi.

Törende bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Öküzcüoglu, söyle konustu:

"Bir tarafta gözyasi dökerken, böyle mutlu anlara da sahitlik ediyoruz. Mehmet de 36 saat, eksi 9 derecede kurtarilmayi bekleyen kardeslerimizden birisiydi. Mehmet, enkaz altindayken, ilk önce nisanlisinin bulundugu mahalleyi sordugunu iyi biliyorum. Akli ondaydi. Iste Allah nasip etti. Onlari bu günlere çikardi."

Öküzcüoglu'nun konusmasi sirasinda gelin ve damat ile nikah sahitleri gözyaslarina hakim olamadi.

Baskan Öküzcüoglu, damadin enkazdan kurtarilmasini saglayan Emir Bestami Demirtas'a tesekkür plaketi takdim etti.