Çalistigi hastanenin duvarlarini resimlerle süsleyen engelli temizlik görevlisi resim ögretmeni olduÖzkan Bilgin- Yilbasinda Van Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde çalismaya baslayan isitme engelli temizlik görevlisi Muhammed Nur Biçer, resim çizme yeteneginin fark edilmesinden sonra gönüllü olarak hastane duvarlarini farkli figürlerle renklendirdi - Resim ögretmeni olarak atanan Biçer: - "Resimlerde özellikle renklere çok dikkat ettim. Çünkü renkler insanlara mutluluk verebiliyor. Herkes çalisma

Çalistigi hastanenin duvarlarini resimlerle süsleyen engelli temizlik görevlisi resim ögretmeni olduÖzkan Bilgin- Yilbasinda Van Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde çalismaya baslayan isitme engelli temizlik görevlisi Muhammed Nur Biçer, resim çizme yeteneginin fark edilmesinden sonra gönüllü olarak hastane duvarlarini farkli figürlerle renklendirdi
- Resim ögretmeni olarak atanan Biçer:
- "Resimlerde özellikle renklere çok dikkat ettim. Çünkü renkler insanlara mutluluk verebiliyor. Herkes çalisma

VAN (AA) - ÖZKAN BILGIN - Van'da temizlik görevlisi olarak görev yaptigi Egitim ve Arastirma Hastanesi'nin duvarlarini resimlerle süsleyen isitme engelli Muhammed Nur Biçer, resim ögretmenligine atanarak hayalini kurdugu meslegine kavustu.

Küçüklügünden bu yana resim çizmeye ilgisi olan ve 2020'de Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Egitim Fakültesi'nden mezun olan 27 yasindaki Biçer, yil basinda yapilan engelli sürekli isçi alimi kapsaminda Van Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde temizlik görevlisi olarak ise basladi.

Hastanede göreve basladiktan sonra da resim çizmeye devam eden Biçer'in çalisma sartlari, Bashekim Doç. Dr. Remzi Sarikaya'ya yaptigi karakalem portre resmini hediye etmesiyle degisti.

Aldigi hediye sayesinde Biçer'in yeteneginin farkina varan bashekim, ondan hastane duvarlarina resimler çizmesini istedi.

Bunun üzerine hazirladigi örnek çalismasi hastane çalisanlari tarafindan çok begenilen Biçer, tüm servislerin duvarlarini hastalarin ve çalisanlarin kendilerini daha iyi hissetmelerini saglayacak resimlerle süsledi.

Bu çalismalari yaparken Kamu Personeli Seçme Sinavi'na da hazirlanan Biçer, aldigi puan sayesinde Muradiye Cumhuriyet Ortaokulu'na resim ögretmeni olarak atandi.

Çocuklugundan bu yana hayalini kurdugu meslege kavusmanin sevincini yasayan Biçer, bundan sonra yaptigi resimlerle ve verdigi egitimle ögrencilerinin hayal dünyasini renklendirmek istiyor.

- "Renkler insanlara mutluluk verebiliyor

Biçer, AA muhabirine, hastanede bir yandan resim çizip hastaneyi güzellestirirken bir yandan da hayali olan ögretmenlik meslegi için sinava hazirlandigini söyledi.

Bashekim Sarikaya ile tanismasinin ardindan hastanedeki çalisma sürecinin degistigini ve gönüllü olarak resimler çizmeye basladigini anlatan Biçer, sunlari kaydetti:

"Hastanenin duvarlarina onlarca resim yaptim. Amacim hem hastane çalisanlarinin hem de hastalarin kendilerini iyi hissetmelerini saglamakti. Resimlerde özellikle renklere çok dikkat ettim. Çünkü renkler insanlara mutluluk verebiliyor. Herkes çalismalarimi çok begendi ve olumlu dönüsler aldim. Ancak tam olarak istedigim is bu degildi. Ben resimlerimi çocuklarla yapmak istiyordum. Çok sükür hayalimdeki meslegi kazandim ve göreve basladim. Ancak hastane ile iletisimimi hiç kesmeyecegim. Ne zaman destege ihtiyaçlari olursa elimden gelen her konuda yardimci olmaya çalisacagim." diye konustu.

- "Bazen resimler üzerinden insanlara rahatsizliklarini anlatiyoruz"

Bashekim Doç. Dr. Sarikaya ise Biçer'in yetenegini fark ettikten sonra hastanenin kasvetli ve gergin ortamini dagitacak resimlerle güzellestirmek için birlikte bir hedef belirlediklerini belirtti.

Hastanede daha önce de çocuk servisinde yapilan benzer çalismadan çok olumlu dönüsler aldiklarini ifade eden Sarikaya, su ifadeleri kullandi:

"Muhammed Nur'un yetenegini fark ettikten sonra kendisiyle bir kaç görüsme yaptik. Hastaneye görsel anlamda nasil bir katkida bulunabilecegimizi birlikte düsündük. Kardiyoloji kökenli oldugum için Anjiyo servisinde uygun resimler çizmesini istedim. Kalple ilgili çok güzel resimler çizdi. Hatta hastalara kalp damar tikanikligini anlatmamiz için bir görsel çizdi. Bazen hastalarimiza hastane koridorunda bu görsel üzerinden rahatsizligini anlatiyoruz. Muhammed Nur'un hayal ettigi ögretmenlik meslegini kazanmasi bizi mutlu etti ama artik personelimiz olmadigi için de üzgünüz. Sag olsun yine de ne zaman yardima ihtiyacimiz olsa bize destegini sürdürüyor."