Kamu personeli alim ilanlari Resmi Gazete'deHamdi Çelikbas- Içisleri Bakanligi 335, Adli Tip Kurumu 47 sözlesmeli personel alacak

Kamu personeli alim ilanlari Resmi Gazete'deHamdi Çelikbas- Içisleri Bakanligi 335, Adli Tip Kurumu 47 sözlesmeli personel alacak

ANKARA (AA) - Içisleri Bakanligi ve Adli Tip Kurumu merkez ve tasra teskilatlarina sözlesmeli personel alacagini duyurdu.

Resmi Gazete'de yayimlanan ilanlara göre, Içisleri Bakanliginca merkez ve tasra teskilatinda çalistirilmak üzere 4/B statüsünde 335 sözlesmeli personel alimina iliskin sözlü sinav yapilacak.

Basvuruda bulunacak adaylarin ÖSYM tarafindan 2022 yilinda yapilan Kamu Personel Seçme Sinavi (KPSS) B grubundan lisans mezunlari için KPSSP3, ön lisans mezunlari için KPSSP93 ve lise mezunlari için KPSSP94 türünden en az 60 ve üzerinde puan almasi gerekiyor.

Basvurular 11-15 Nisan tarihleri arasinda "www.icisleri.gov.tr" adresinde üzerinden e-Devlet sistemi üzerinden gerçeklestirilecek. Sözlü sinav ise 25-30 Nisan tarihleri arasinda Ankara'da yapilacak.

Basvuru sartlari ve aranan nitelikler ile göreve baslayacak personelin alacagi maaslara iliskin bilgiler Içisleri Bakanliginin internet sitesinde yer alacak.

- Adli Tip Kurumu 47 sözlesmeli personel alacak

Adli Tip Kurumu merkez ve tasra teskilatinda unvani, niteligi ve özel sartlari belirtilen 47 pozisyon için sözlü sinav sonucuna göre sözlesmeli personel istihdam edecek.

Adaylarin 2022 yili KPSS'den her pozisyon için aranan belirtilen puan türünden en az 70 almasi gerekiyor. Basvurular 17-23 Nisan tarihleri arasinda "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden e-Devlet araciligiyla yapilacak.

Basvuru sartlari ve aranan niteliklere iliskin bilgilere Adli Tip Kurumunun internet sitesinden ulasilabilecek.