Sivas'ta din görevlilerinin topladigi yardimlar afetzedelere ulastirildiKemal Erdogmus

Sivas'ta din görevlilerinin topladigi yardimlar afetzedelere ulastirildiKemal Erdogmus

SIVAS (AA) - Sivas'in Sarkisla ilçesindeki din görevlileri, hayirseverlerin destekleriyle alinan gida ve hijyen ürünlerini, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 3 ildeki depremzedelere ulastirdi.

Ilçedeki bir grup din görevlisi, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bölge halkinin yaralarinin sarilmasina yönelik gida yardim kampanyasi baslatti.

Deprem bölgesinde yasayanlarin sofralarina sicak yemek ulastirilmasini hedefleyen kampanya çerçevesinde, hayirseverlerin destegiyle et, un, patates, çocuk mamasi ve su gibi gida ürünleri ile hijyen malzemeleri alindi.

Haci Murat Camisi görevlilerine teslim edilen yardimlar, gönüllü din görevlileri ve hayirseverler tarafindan araçlarla Kahramanmaras, Hatay ve Gaziantep'teki asevlerine ulastirildi.

Cami imami Bekir Arslan, AA muhabirine, iki ekiple deprem bölgesine gittiklerini belirterek, "Birinci ekip, Sivas'ta hazirlanan 100 kilogram döneri Gaziantep'in Nurdagi ilçesinde pisirip depremzede ve görevlilere ikram etti. Ikinci ekip ise Kahramanmaras, Gaziantep ve Hatay'in ilçelerindeki asevlerine malzemeleri ulastirdi." dedi.

Bursa'dan gönüllü asçi olarak Nurdagi'na gelen Haci Murat Özdemir ise 12 gündür ilçede depremzedeler için yemek yaptigini dile getirerek, "Allah, vatanimiza ve milletimize zeval vermesin, Sivas'a, Sarkisla'ya da ayrica tesekkür ediyorum. Ikinci kez buraya et, yag, patates gibi ihtiyaçlari getirdiler." diye konustu.