Ermenistan, güvenlik örgütü KGAÖ ile arasini açiyorYavuz Aydin

Ermenistan, güvenlik örgütü KGAÖ ile arasini açiyorYavuz Aydin

ANKARA (AA) - Ermenistan, Kolektif Güvenlik Antlasmasi Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreter Yardimciligi pozisyonundan çekildi.

Ermenistan'in resmi haber ajansi Armenpress'in haberine göre, Disisleri Bakanligi Sözcüsü Vahan Hunanyan, Ermenistan'in örgütteki Genel Sekreter Yardimciligi kotasindan resmen vazgeçtigine dair bildirimde bulundugunu açikladi.

Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, 10 Ocak'ta Azerbaycan ile yasanan ihtilaf nedeniyle Ermenistan'da yapilmasi planlanan KGAÖ tatbikatini "uygun bulmadiklarini" belirterek, ülke topraklarinda gerçeklestirilmesini reddetmisti.

Ermenistan yönetimi, KGAÖ'yü Ikinci Karabag Savasi esnasinda pasif kalmakla ve Ermenistan'a yeterli destegi saglamamakla suçlamisti.

- KGAÖ, 6 ülkeden olusuyor

Moskova yönetiminin girisimiyle Bagimsiz Devletler Toplulugu üyesi ülkelerin kurdugu KGAÖ, Rusya, Belarus, Kazakistan, Kirgizistan, Tacikistan ve Ermenistan'dan olusuyor.

Pasinyan yönetimi, Ikinci Karabag Savasi'ndan sonra Avrupa Birligi'yle (AB) yakinlasip AB Gözlem Misyonu'nun kurulmasi için anlasmisti.

23 Ocak'ta resmen kurulan AB'nin Ermenistan Misyonu (EUMA), Azerbaycan'la cephe hattinin bir bölümünde gözlem görevi yapiyor.