Kamu Basdenetçisi Malkoç, ombudsmanlik ögrenci kulüplerinin temsilcilerine konustu:Kübra Deniz,Hamdi Dindirek- "Türkiye, gelecekte Balkanlar'in, Kafkaslar'in, Orta Dogu'nun barisinin teminati olacak. Türkiye, dünyada huzur ve barisi saglayan ülkelerin basinda gelecek. Ben bunu söylerken hem geçmisteki tecrübeme dayanarak söylüyorum hem de sizin gözlerinize bakiyorum, oradaki ilham ve isikla söylüyorum"

Kamu Basdenetçisi Malkoç, ombudsmanlik ögrenci kulüplerinin temsilcilerine konustu:Kübra Deniz,Hamdi Dindirek- "Türkiye, gelecekte Balkanlar'in, Kafkaslar'in, Orta Dogu'nun barisinin teminati olacak. Türkiye, dünyada huzur ve barisi saglayan ülkelerin basinda gelecek. Ben bunu söylerken hem geçmisteki tecrübeme dayanarak söylüyorum hem de sizin gözlerinize bakiyorum, oradaki ilham ve isikla söylüyorum"

ISTANBUL (AA) - Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, "Türkiye, gelecekte Balkanlar'in, Kafkaslar'in, Orta Dogu'nun barisinin teminati olacak. Türkiye, dünyada huzur ve barisi saglayan ülkelerin basinda gelecek. Ben bunu söylerken hem geçmisteki tecrübeme dayanarak söylüyorum hem de sizin gözlerinize bakiyorum, oradaki ilham ve isikla söylüyorum." dedi.

Türk Kizilay 1. Genel Baskan Yardimcisi Yusuf Ramazan Saygili ile Kamu Denetçiligi Kurumu ve Türk Kizilay arasindaki isbirligi kapsaminda Heybeliada'da düzenlenen Kizilay Gençlik Kampi'nda üniversitelerin ombudsmanlik ögrenci kulüplerinin temsilcileri ile bir araya gelen Malkoç, burada yaptigi konusmada, Seyh Edebali'nin "Insani yasat ki devlet yasasin" sözünü hatirlatti.

Malkoç, Kizilay ve Kamu Denetçiligi Kurumunun bu noktada birlikte yürüdügünü ifade ederek, "Gençler, biz sizleri davet ettik. Üniversitelerimize mektuplar yazdik, kosarak geldiniz. Sizler önceki nesillere göre çok daha sanslisiniz. Sizler 2023, yani Cumhuriyetimizin 100. kurulus yil dönümünde okuyorsunuz, bir kisminiz mezun olacaksiniz. 2053'te mühendis olacaksiniz, avukat, ögretmen olacaksiniz, üretici olacaksiniz, ihracatçi, sanayici olacaksiniz yani yeni Türkiye'yi siz insa edeceksiniz. O açidan içinde bulundugunuz zamanin kiymetini iyi bilir." diye konustu.

Türkiye'nin geçmiste çok sikintilar çektigine deginen Malkoç, kendi nesli üniversitede okurken günde 20-25 kisinin öldürüldügünü, sagci ve solcunun birbirini vurdugunu, siyasi krizler, tartismalar, lüzumsuz çekismeler ile siyasi istikrarsizlar yasandigini anlatti.

Malkoç, bunlarin hepsinin geride kaldigini belirterek, simdi gençlerin önünde Aziz Sancarlarin bulundugunu dile getirdi.

Bir toplumun gücünün iyi yetismis insanlarin kuracagi iyi müesseselerden ortaya çikacagini vurgulayan Malkoç, "Türkiye, gelecekte Balkanlar'in, Kafkaslar'in, Orta Dogu'nun barisinin teminati olacak. Türkiye, dünyada huzur ve barisi saglayan ülkelerin basinda gelecek. Ben bunu söylerken hem geçmisteki tecrübeme dayanarak söylüyorum hem de sizin gözlerinize bakiyorum, oradaki ilham ve isikla söylüyorum. Gözünüzdeki bu isigi çogaltmaniz gerekiyor. O da azimle, gayretle olacak. Biz de size imkan sunmaya çalisiyoruz." diye konustu.

Malkoç, Türkiye'de 150 üniversitede ombudsmanlik kulüpleri kuruldugunu kaydederek, ögrencilere meslekleri ne olursa olsun kendilerini iyi yetistirmeleri ve yabanci dil ögrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

- "Günes batmayan bir iyilik hareketinin mensuplariyiz"

Türk Kizilay 1. Genel Baskan Yardimcisi Saygili ise kadim medeniyet kodlarindan aldiklari enerjiyle her gün canli operasyon yöneten bir iyilik kurumunun neferleri olduklarini söyledi.

Saygili, bu program devam ederken Türkiye'nin 300. noktasinda kan aldiklarini belirterek, "1156 hastanede kana ihtiyaci olanlara yönelik operasyon yapiyoruz. 700 subesiyle Türkiye'nin bütün kirsalinda, tasrasinda, sehrinde, merkezinde, bir çocuk aç yatmasin diye gida kolisi tasiyoruz. Dünyada 59 noktada operasyon yürütüyoruz. Günes batmayan bir iyilik hareketinin mensuplariyiz." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Saygili, Kamu Basdenetçisi Malkoç'a kirmizi hilalden olusan plaket takdim etti.

Malkoç, daha sonra ögrencilerle toplu fotograf çektirdi.

Bu yil ikincisi 1-7 Ekim'de düzenlenen kampa, Türkiye'nin çesitli illerindeki 50 üniversitenin ombudsmanlik ögrenci kulüplerinin temsilcileri katildi.