Adiyaman'da 47 yakinini kaybeden depremzede Düzce'de afetzedeler için konteyner üretiyorÖmer Ürer- Konteyner Üretim Merkezi'ndeki çalismalara katilan 38 yasindaki Fatih Kizilbay: - "Özellikle burada çalismak istedim. Farkli yerler de vardi ama burasi bana moral veriyor. Bir konteyner fazla çikartsak o bile benim için önemli"

Adiyaman'da 47 yakinini kaybeden depremzede Düzce'de afetzedeler için konteyner üretiyorÖmer Ürer- Konteyner Üretim Merkezi'ndeki çalismalara katilan 38 yasindaki Fatih Kizilbay:
- "Özellikle burada çalismak istedim. Farkli yerler de vardi ama burasi bana moral veriyor. Bir konteyner fazla çikartsak o bile benim için önemli"

DÜZCE (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerin yikima ugrattigi Adiyaman'da birçok yakinini kaybeden depremzede Fatih Kizilbay, afetzedelere faydali olabilmek için Düzce'deki konteyner üretim tesisinde çalisiyor.

Pazarcik ve Elbistan ilçeleri merkezli 11 ili etkileyen 6 Subat'taki depremlerde amca ve halalari ile yegenleri basta olmak üzere 47 akraba ve arkadasini yitiren, evi agir hasar alan 38 yasindaki Kizilbay, tanidigi vasitasiyla Düzce'ye geldi.

Çalisma ve Is Kurumu (ISKUR) Il Müdürlügüne müracaat eden Kizilbay, muhasebe tecrübesine ragmen, ardinda biraktigi depremzedeler yararina çalismak için Düzce Valiligince kurulan Konteyner Üretim Merkezi'nde çalismak istedi.

Günlük yaklasik 70 konteyner yasam alaninin üretildigi tesiste çalismaya baslayan Kizilbay, afetin neden oldugu maddi manevi yikimin yani sira soguk hava sartlari ve sel afetiyle de mücadele eden depremzedelerin en kisa sürede geçici yuvalarina kavusmalari için mesai yapiyor.

- "Bizi hayata baglayan sey umudumuz"

Kizilbay, AA muhabirine, yasadiklarini kelimelerle anlatmanin çok zor oldugunu, 47 akraba ve yakinini kaybettigi afetin ardindan yeni hayatina alismaya çalistigini söyledi.

Depremin psikolojisini atlatmaya çalistiklarini dile getiren Kizilbay, kendisine moral destegi saglayan yetkililere tesekkür etti.

Hayata tutunmasi için gördügü desteklerin çok yardimci oldugunu vurgulayan Kizilbay, "Bakalim bu yeni düzen nasil olacak. Umudumuzu dik tutmaliyiz. En büyük güvencemiz ve bizi hayata baglayan sey umudumuz. Umutlu sekilde tekrar basladik." diye konustu.

Kizilbay, "Özellikle burada çalismak istedim. Farkli yerler de vardi ama burasi bana moral veriyor. Bir konteyner fazla çikartsak o bile benim için önemli. Oradakilerin ne yasadigini çok iyi biliyorum. Halami, kuzenlerimi, enistemi, is arkadaslarimi kaybettim." ifadesini kullandi.