Mogolistan Disisleri Bakani Battsetseg, Çavusoglu ile ortak basin toplantisinda konustu:Sümeyye Dilara Dinçer- "Türkiye tarafindan yürütülmekte olan insani diplomasi faaliyetinin dünya toplumu yararina gösterdigi katkisi da gerek Kovid-19 salgini dönemi gerekse Rusya ile Ukrayna arasindaki savas sirasinda kanitlanmistir" - "Bu, 1992 senesinden 31 yil sonra gerçeklestirilen ziyaret özelligini tasimaktadir"

Mogolistan Disisleri Bakani Battsetseg, Çavusoglu ile ortak basin toplantisinda konustu:Sümeyye Dilara Dinçer- "Türkiye tarafindan yürütülmekte olan insani diplomasi faaliyetinin dünya toplumu yararina gösterdigi katkisi da gerek Kovid-19 salgini dönemi gerekse Rusya ile Ukrayna arasindaki savas sirasinda kanitlanmistir"
- "Bu, 1992 senesinden 31 yil sonra gerçeklestirilen ziyaret özelligini tasimaktadir"

ANKARA (AA) - Mogolistan Disisleri Bakani Batmunkh Battsetseg, Türkiye tarafindan yürütülen insani diplomasi faaliyetinin dünya toplumuna gösterdigi katkinin gerek Kovid-19 salgini gerekse Rusya ile Ukrayna arasindaki savas sirasinda kanitlandigini söyledi.

Battsetseg ve Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, yaptiklari ikili görüsmenin ardindan ortak basin toplantisi düzenledi.

Mogolistan'dan disisleri bakanlari düzeyinde 31 yil sonra ziyaret gerçeklestirmesinden mutluluk duydugunu belirten Battsetseg, "Bu, 1992 senesinden 31 yil sonra gerçeklestirilen ziyaret özelligini tasimaktadir." ifadesini kullandi.

Battsetseg, 6 Subat'ta Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler için taziye dileklerini ileterek, depremin ardindan karsilasilan zorluklarin, sarf edilen çaba ve dayanisma sayesinde kisa sürede atlatilacagina inancinin tam oldugunu vurguladi.

"Mogol halki olarak Türkiye ile gönül birligi içinde oldugumuzu belirtmek istiyoruz." diyen Battsetseg, Mogolistan ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel baglarina dikkati çekti.

Battsetseg, "Türkiye Cumhuriyeti ile gelistirmekte oldugumuz iliskilerimize özel bir ehemmiyet vererek, stratejik ortaklik düzeyine ulastirmaya yönelik arzulari teyit ederek, önümüzdeki yil hasil olacagimiz iki ülke arasindaki diplomatik iliskilerin kurulusunun 55. yil dönümünde karsilikli ve üst düzey ziyaretlerin gerçeklesmesi hususunda taraflar çaba gösterecegine dair görüs birligine varmistir." seklinde konustu.

Iki ülke arasindaki ticaret hacminin 10 yil önce 100 milyon dolar olarak hedeflendigini anlatan Battsetseg, "Geçtigimiz sene itibariyla ticaret hacmimizin 110 milyon dolara ulasmasi da hedefin gerçeklesmesi adina önemli bir basari." ifadesini kullandi.

Battsetseg, Türkiye ile Mogolistan arasindaki ticaret ve iktisadi alanlardaki isbirliginin gelistirilmesi için birçok imkan ve potansiyel bulundugunun altini çizerek, "Mogolistan'in her yil 20 milyon büyük ve küçükbas hayvani piyasaya kazandirma kapasitesi mevcut. Dünya kasmir ihtiyacinin yüzde 40'i da ülkemizce karsilanmakta." dedi.

- Türk Hava Yollari'nin Mogolistan seferleri

Türk Hava Yollari (THY) tarafindan, Türkiye'den Mogolistan'in baskenti Ulan Batur'a düzenlenen sefer sayisinin artirildigina isaret eden Battsetseg, Istanbul ile Ulan Batur arasinda hava yolu kargo faaliyetleri için izin verildigini belirtti.

Battsetseg, söz konusu gelismelerin iktisadi iliskilerin gelistirilmesinde kargo ve ulasim açisindan katki saglayacagina inandigini vurguladi.

Iki ülke arasindaki iliskilerin simgesi olabilecek projelerde isbirligi konusunda da mutabakata varildiginin altini çizen Battsetseg, "Türkiye tarafindan yürütülmekte olan insani diplomasi faaliyetinin dünya toplumu yararina gösterdigi katkisi da gerek Kovid-19 salgini dönemi gerekse Rusya-Ukrayna arasindaki savas sirasinda kanitlanmistir." dedi.