Bakan Nebati: "Uçakta yasananlar kamuoyuna çarpitilarak yansitildi"Merve Özlem Çakir- "Uçaktaki yerimi aldigim esnada, bir CHP milletvekilinin provokatif yönlendirmesi sebebiyle, millet iradesini içine sindirememis bir grubun sözlü satasmasina maruz kaldim"

Bakan Nebati: "Uçakta yasananlar kamuoyuna çarpitilarak yansitildi"Merve Özlem Çakir- "Uçaktaki yerimi aldigim esnada, bir CHP milletvekilinin provokatif yönlendirmesi sebebiyle, millet iradesini içine sindirememis bir grubun sözlü satasmasina maruz kaldim"

ANKARA (AA) - Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, 29 Mayis'ta yolcusu oldugu Ankara-Istanbul uçaginda yasananlarin kamuoyuna tamamen çarpitilarak yansitildigini belirterek, rötarin sebebinin hava muhalefeti oldugunu, buna ragmen bir CHP milletvekilinin provokatif yönlendirmesi sebebiyle, millet iradesini içine sindirememis bir grubun sözlü satasmasina maruz kaldigini bildirdi.

Bakan Nebati, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, 29 Mayis Pazartesi aksam saatlerinde, yolcu olarak yer aldigi Ankara-Istanbul uçaginda yasananlarin kamuoyuna tamamen çarpitilarak yansitildigini, konuyla ilgili manipülasyonun devam etmesi üzerine kamuoyunu dogru bilgilendirmek için bir açiklama yapmanin zaruri hale geldigini ifade etti.

Uçagin kalkis saatinde yasanan gecikmenin sahsiyla hiçbir ilgisinin olmadigini aktaran Nebati, sunlari kaydetti:

"Rötar yasanmasinin tek sebebi, diger yolcularla birlikte bana da bildirilmis oldugu üzere hava muhalefetidir. Kaldi ki ben uçakta yerimi aldiktan sonra bazi diger yolcularin da binislerini gerçeklestirmeye devam ettikleri, kaydedilen görüntülerden açikça anlasilmaktadir. Uçaktaki yerimi aldigim esnada, bir CHP milletvekilinin provokatif yönlendirmesi sebebiyle, millet iradesini içine sindirememis bir grubun sözlü satasmasina maruz kaldim. Gecikmenin sebebi hava muhalefeti olmasina ragmen, sanki benden kaynaklaniyormus gibi bir algi yaratmaya çalisarak olmadik suçlamalarda bulundular. Bunun üzerine bu sahislara yasanan rötarin sebebini ve milletimizin demokratik tercihlerini artik kabullenmeleri gerektigini açik ve net bir sekilde hatirlattim. Bu hatirlatmayi da sadece bu birkaç sahsa yönelik yaptim."

- "Kötü niyetli hiçbir algi operasyonu milletimizle aramiza giremeyecek"

Nebati, 21 yildan bu yana millete efendilik taslamak söyle dursun, tam tersine hizmetkar olmak, ülkeye asirlik eserler kazandirmak için gece gündüz çalisan bir siyaset anlayisinin neferleri olduklarini belirtti. Bu sebeple kötü niyetli hiçbir algi operasyonunun, milletle asla aralarina giremeyecegini vurgulayan Nebati, "Kopmaz gönül köprülerimize asla zarar veremeyecektir. Bu durum, geride biraktigimiz seçim sonuçlariyla da zaten milletimiz tarafindan bir kez daha tescillenmistir. Sorumlu gazetecilik anlayisi ve basin ahlakiyla hiçbir sekilde bagdasmayan, tamamen bir algi operasyonundan ibaret bu çirkin çarpitmalari milletimizin takdirine birakiyor, bu malum çevreleri, yalanlar üzerine asla siyaset insa edilemeyecegi gerçegini artik kabullenmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandi.