QFC ILE TKBB, finans sektörünün gelisimini desteklemek için güçlerini birlestirdiErgin Garip- QFC Icra Kurulu Baskani Yousuf Mohamed Al-Jaida: - "Bu mutabakat zapti finans sektöründe Katar ve Türkiye arasindaki baglari güçlendiriyor"

QFC ILE TKBB, finans sektörünün gelisimini desteklemek için güçlerini birlestirdiErgin Garip- QFC Icra Kurulu Baskani Yousuf Mohamed Al-Jaida:
- "Bu mutabakat zapti finans sektöründe Katar ve Türkiye arasindaki baglari güçlendiriyor"

ISTANBUL (AA) - Katar Finans Merkezi (QFC) ile Türkiye Katilim Bankalari Birligi (TKBB), Türkiye ve Katar'da finans sektörünün gelisimini desteklemek amaciyla bir mutabakat zapti (MoU) imzaladi.

TKBB açiklamasina göre, mutabakat zapti, üye kuruluslari arasinda karsilikli yarar saglayan is birligi yoluyla taraflarin ortak çikarlarini tesvik etmeyi amaçliyor.

Anlasmaya göre, QFC ve TKBB, katilim bankaciligi ve finans alanindaki gelismelerle ilgili ortak platformlar, zirveler, forumlar, konferanslar, seminerler, web seminerleri ve diger etkinlikleri düzenlemek için birlikte çalisma karari aldi.

Is birligiyle ayrica, ortak egitim ve degisim programlarinin düzenlenmesi, veri ve bilgi paylasiminin kolaylastirilmasi, ayrica Türkiye ile Katar katilim bankalari arasinda dogrudan muhabirlik iliskilerine katkida bulunulmasi hedefleniyor.

QFC ve TKBB ortakligi, katilim bankaciligini tesvik eden ve gelistiren, dinamik ve rekabetçi finansal ekosistemler kuran is birlikçi girisimler yoluyla her iki ülkede ekonomik büyümeyi tesvik etmeyi amaçliyor.

- "Is birligimiz küresel Islami finans sektörünün gelisimine katki saglayacak"

Açiklamada görüslerine yer verilen QFC Icra Kurulu Baskani Yousuf Mohamed Al-Jaida, uluslararasi bir is platformu olarak QFC'nin, Türkiye ile iyi ve uzun süreli iliskilere sahip oldugunu ve bu iliskilerin Türk kuruluslari ve sirketleriyle kurulan önemli ortakliklar araciligiyla sekillendigini belirtti.

Al-Jaida, "Türkiye Katilim Bankalari Birligi ile yerel finans sektörünü gelistirme ve Katar'i önde gelen bir finans merkezi olarak konumlandirma çabalarimizi destekleyen bu ortakliga adim atmaktan gurur duyuyoruz. Daha da önemlisi, bu mutabakat zapti, finans sektöründe Katar ve Türkiye arasindaki baglari güçlendiriyor." ifadelerini kullandi.

TKBB Yönetim Kurulu Baskani Osman Çelik de mutabakat zapti için bir arada olmaktan duydugu memnuniyeti aktararak, "Bu anlasmanin finans ve bankacilik sektörünün gelisimine, her iki ülke ekonomisine ve uluslararasi paydaslarimiza önemli katkilar saglamasini temenni ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Bu anlasmanin iki ülke arasinda birçok ortak projeye imkan saglayacagini belirten Çelik, sunlari kaydetti:

"Özellikle finansal araçlarin çesitlendirilmesi, egitim ve teknik danismanlik alisverisinin arttirilmasi her iki taraf için de iyi firsatlar saglayacak. Katar ve Türkiye arasinda özellikle her iki ülkenin de aktif olarak gelistirmekte oldugu dijitallesme ve fintech çözümleri alanlarinda önemli is birligi alanlari bulunuyor. Bu konuda TKBB ve QFC'nin ortaklasa yürütecegi projelerin her iki ülkenin ve küresel Islami finans sektörünün gelisimine büyük katki saglayacagina inaniyorum."

Çelik, küresel bir finans merkezi olma yolunda ilerleyen Istanbul Finans Merkezi'nin (IFM) katilim finansinin sektördeki payinin artmasinda önemli katki saglayacaginin asikar oldugunu belirterek, TKBB'nin uluslararasi alanda is birligi yaptigi diger ülkelerin yani sira QFC ile is birligi içinde yürütülecek faaliyetlerin, IFM'nin küresel finans merkezi konumuna önemli katki saglayacagini vurguladi.