BSH’den Misir’a 50 milyon avroluk fabrika yatirimiMehmet Kadir Kilinç- BSH Satis ve Hizmetlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Rudolf Klötscher: - "BSH'nin küresel üretim agini tamamlayici nitelikteki Misir fabrikamiz global olarak 41’inci üretim tesisimiz olacak. Üretimin ise 2024 yili sonunda baslamasi planlaniyor"

BSH’den Misir’a 50 milyon avroluk fabrika yatirimiMehmet Kadir Kilinç- BSH Satis ve Hizmetlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Rudolf Klötscher:
- "BSH'nin küresel üretim agini tamamlayici nitelikteki Misir fabrikamiz global olarak 41’inci üretim tesisimiz olacak. Üretimin ise 2024 yili sonunda baslamasi planlaniyor"

ISTANBUL (AA) - BSH, yaklasik 50 milyon avroluk yatirimla Afrika’daki ilk fabrikasini Misir’da insa etmek üzere temel atma töreni gerçeklestirdi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, BSH Ev Aletleri Grubu’nun Misir ve Afrika Kitasi’ndaki ilk modern fabrikasinin temel atma töreni, Misirli bakanlar, Almanya büyükelçisi, üst düzey yetkililer, devlet kurumu baskanlari, milletvekilleri ile is ve sanayi dünyasinin temsilcilerinin katilimiyla yapildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen BSH Satis ve Hizmetlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Rudolf Klötscher, "Dünya genelindeki zorlu ekonomik kosullara ragmen BSH Grubu olarak, Afrika’daki ilk fabrikamizi kurmanin ve büyüme firsatlari sunan Afrika pazarlarinda faaliyetlerimizi genisletmenin gururunu yasiyoruz. BSH'nin küresel üretim agini tamamlayici nitelikteki Misir fabrikamiz global olarak 41’inci üretim tesisimiz olacak. Üretimin ise 2024 yili sonunda baslamasi planlaniyor." ifadelerini kullandi.

- Üretimin yarisi ihraç edilecek

BSH’nin Türkiye’den yönetilen Gelisen Pazarlar Bölgesi’ndeki (REM) önemli üretim tesislerinden olacak Firin Fabrikasi Kahire yakinlarindaki 10 Ramazan Sehri’nde yaklasik 160 bin metrekarelik bir alanda insa edilecek.

Alman teknolojisiyle Misir yapimi ev tipi ocaklarin üretiminin gerçeklestirilecegi fabrika yaklasik 50 milyon avroluk yatirim ile hayata geçirilecek ve 1000 askin kisiye dogrudan ve dolayli istihdam imkani yaratacak. 2024 sonu itibariyla yillik 350 bin adet üretim kapasitesine sahip olacak fabrikada üretilen ürünlerin yarisinin Afrika ve Orta Dogu ülkelerine ihraç edilmesi hedefleniyor.

Global sürdürülebilirlik taahhüdünü yeni üretim tesisinde de sürdüren BSH, Misir Fabrikasi’ni en güncel sürdürülebilirlik standartlarina sahip olacak sekilde insa edecek.