Kahramanmaras'ta kütüphaneler ögrencilerin ders çalismasi için hazirlandiÖzgün Tiran,Cihan Demirci

Kahramanmaras'ta kütüphaneler ögrencilerin ders çalismasi için hazirlandiÖzgün Tiran,Cihan Demirci

KAHRAMANMARAS (AA) - "Asrin felaketi" olarak nitelenen 6 Subat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'ta, özellikle üniversite sinavina hazirlanan ögrencilerin ders çalisabilmesi için kütüphaneler hazir hale getirildi.

Depremlerin ardindan hizmet veremeyen kütüphanelerin yeniden faaliyete geçirilmesi amaciyla Kahramanmaras Büyüksehir ve ilçe belediyeleri ile ilgili kurumlarca çalisma yürütüldü.

Çalismalarin ardindan Andirin, Çaglayancerit, Onikisubat ve Dulkadiroglu ilçelerinde bulunan 12 kütüphane, ögrencilerin ders çalismasi için düzenlendi.

Üniversite adayi ögrenciler, Mevlana Idris Millet Konagi, Helete, Sehit Çolak Durdu, Rasim Özdenören, Cemile Akkoyun, Cahit Zarifoglu, Erzurumlu Ibrahim Hakki Hazretleri, Süleyman Çelebi, Necip Fazil Kisakürek, Turgut Reis, Arslanbey ve Çaglayancerit halk kütüphanelerinde sinavlara hazirlanabilecek.

Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi'ndeki kütüphanede ders çalisan ögrencilerden Tugrul Nacar, AA muhabirine, depremden dolayi evlerinin yikildigini belirterek, "Çadirda ders çalismak çok zordu. Kütüphanelerin açilmasiyla ders çalismaya basladik. Bu imkan çok iyi oldu. Hedefim doktor olmak." ifadesini kullandi.