Depremzede üç kiz kardes, diger afetzedelerin yaralarini sarmak için çaba harciyorGamze Nur Sari,Ömer Faruk Salman

Depremzede üç kiz kardes, diger afetzedelerin yaralarini sarmak için çaba harciyorGamze Nur Sari,Ömer Faruk Salman

KAHRAMANMARAS (AA) - "Asrin felaketi" olarak nitelenen ve 11 ili etkileyen 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden kurtulan üç kiz kardes, diger depremzedelerin ihtiyaçlarinin giderilmesi için çaba gösteriyor.

Kahramanmaras'in Dulkadiroglu ilçesi Bayazitli Mahallesi'nde yasayan depremzede Songül Altunbas, Seher Davarci ve Sema Büyükkoz, depremlerden etkilenen diger afetzedelerin yardimina kosuyor.

Süha Erler Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan çadirlarda kalan kiz kardesler, hayirseverlerin destegiyle temin ettikleri çadir, gida, kiyafet, battaniye, çocuk bezi, biberon, ayakkabi, isitici gibi malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulastiriyor.

Kardeslerden Songül Altunbas, AA muhabirine, kendisinin ve ailesinin enkaz altindan yakinlari tarafindan çikarildigini söyledi.

Depremde bazi yakinlarini kaybettiklerini dile getiren Altunbas, toparlanip insanlara yardimci olmak adina çalismalara basladiklarini belirtti.

Sivil toplum kurulusu ve hayirseverlerin destegiyle temin ettikleri malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulastirdiklarini anlatan Altunbas, "Çok sükür, su anda her seyimiz tam diye düsünüyorum. Bundan yana çok mutluyuz. Milletimiz de var olsun, devletimiz de var olsun. Yardim yaparken çok mutluyum. Verdikçe çogalacagina inaniyorum." dedi.

Sema Büyükkoz da depremin ardindan ailesiyle sigindiklari Süha Erler Anadolu Lisesi bahçesinde hayatlarina devam ettiklerini anlatti.

Ablasi ve kiz kardesiyle kendileri gibi depremzede insanlara faydali olabilmek için çalisma yapmaya karar verdiklerine isaret eden Büyükkoz, "Yaralarimizi birlikte sarmaya çalisiyoruz. Biz üç kiz kardes, gönüllü olarak çalisiyoruz. Gelen yardimlari halkimiza ulastirmaya, zorda olanlara yetismeye çalisiyoruz. Çadirlarimizi kendi imkanlarimizla kurduk. Gida, hijyen yardimlarimiz, battaniyelerimiz, yorgan, yastik, akliniza ne gelecek olursa barinma ihtiyaçlari olanlara saglamaya çalisiyoruz." diye konustu.

Seher Davarci da depremzedelere destek için çalistiklarini vurgulayarak, "Ilk günlerde kendi imkanlarimizla destek olmaya çalistik. Sonrasinda sivil toplum kuruluslariyla irtibata geçerek halkayi genislettik. Kardeslerimle gurur duyuyorum, ablalari olarak çok mutluyum. Insallah bu günleri hep beraber atlatacagiz. Aslinda enkazlara da gidip yardimci olmayi çok isterdim ama maalesef imkanlarimiz elvermedi. Ancak gida ve giyim yardimi olarak yanlarinda olup moral vermek de güzel bir yardim." ifadelerini kullandi.