Hasarli binadan çikmayan kedi bodrum katta biriken sularin içinden kurtarildiSinan Balcikoca,Koray Kiliç- Hatay'da depremde hasar gören binada kalan "Gottik" adli kediyi kurtaran gönüllülerden Görkem Agdas: - "Bodrumda bir metreye yakin su vardi. Bizden iyice korkunca kedi suyun içine girdi. Biz de artik bu kadar yaklasmisken paçalari sivadik. Biz de pesinden suya girdik. O kaçti, biz kovaladik. Çok hirçin bir kedi. Bizi isirdi ama suyun içinden kurtarmayi basardik"

Hasarli binadan çikmayan kedi  bodrum katta biriken sularin içinden kurtarildiSinan Balcikoca,Koray Kiliç- Hatay'da depremde hasar gören binada kalan "Gottik" adli kediyi kurtaran gönüllülerden Görkem Agdas:
- "Bodrumda bir metreye yakin su vardi. Bizden iyice korkunca kedi suyun içine girdi. Biz de artik bu kadar yaklasmisken paçalari sivadik. Biz de pesinden suya girdik. O kaçti, biz kovaladik. Çok hirçin bir kedi. Bizi isirdi ama suyun içinden kurtarmayi basardik"

HATAY (AA) - SINAN BALCIKOCA/KORAY KILIÇ - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da hasar gören binadan 6 Subat'tan bu yana çikmayan "Gottik" adli kedi gönüllülerin uzun ugraslari sonucu kurtarildi.

Depremin ardindan bölgedeki hayvanlara yönelik çalisma yürüten Adana merkezli Melekler Yasam Köyü (MEYAKO) Dernegi üyeleri, Hatay'in merkez Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi Çevre Yolu Caddesi'ndeki büyük hasar gören bir binada, Romeo ve Gottik isimli iki kedinin mahsur kaldigi ihbarini aldi.

Depremin 32. gününde kedileri kurtarmak için harekete geçen dernek üyeleri Görkem Agdas ve Emrah Kivrik, hayvanlari kendilerine çekmek için bina içine mama birakip kapanlar kurdu.

Agdas ve Kivrik'in birkaç gün takip ettigi kediler kapana yakalanmayinca, bulunduklari binadan kurtarilmasi için çalisma baslatildi.

Bina içinde dernek üyelerinden kaçan kedilerden "Gottik" depremin ardindan yaklasik 70-80 santimetre yükseklikte suyla dolan bodruma girdi.

Suyun içine giren Agdas ve Kivrik, uzun ugraslar sonucu "Gottik"i kurtarip sahibine teslim etti. Binada kalan diger kedinin de kurtarilmasi için yeniden kapan kuruldu.

MEYAKO Dernegi veteriner teknikeri Görkem Agdas, AA muhabirine, iki kediyi kurtarmak için uzun süredir mücadele verdiklerini söyledi.

Kedileri bugün tekrar kontrol etmeye gittiklerinde seslerini duyduklarini belirten Agdas, kedilerden birinin farkli bodrum kata indigini gördüklerini dile getirdi.

Agdas, bodrumun da depremden sonra suyla doldugunu anlatarak, "Bodrumda bir metreye yakin su vardi. Bizden iyice korkunca kedi suyun içine girdi. Biz de artik bu kadar yaklasmisken paçalari sivadik. Biz de pesinden suya girdik. O kaçti, biz kovaladik. Çok hirçin bir kedi. Bizi isirdi ama suyun içinden kurtarmayi basardik." ifadesini kullandi.

- "Kediyi görünce bütün aile agladi"

Kedilerin depremden bu yana binada oldugunu ögrendiklerini vurgulayan Agdas, sunlari kaydetti:

"Binadan aile çikmis ama Gottik ve Romeo'ya ulasamamislar. Biz birkaç defa gittik baktik. Neredeyse her gün ugruyorduk. Kurtarmak bugün nasip oldu. Kedinin sahibi doktor. Kedisini görünce çok mutlu oldu, gözyaslarini tutamadi. Onlar için büyük bir bulusma oldu. Romeo'yu da bugün yarin kapanla yakalamayi düsünüyoruz. Sahipleri Gottik'i alip Mersin Tasucu'na götürdü. Orada veteriner hekim kontrollerini saglayacaklar. Duruma göre onlarla tekrar iletisime geçecegiz."

Agdas, ailenin çok sevindigini dile getirerek, "Onlar da tabii o kediyi görünce bütün aile agladilar. Çok degisik anlar yasandi. Ev agir hasarliydi, biz de hemen girip çikiyorduk önceki günlerde. Bugün sesi duyunca kurtarmaya karar verdik." diye konustu.