Uluslararasi Telekomünikasyon Birliginin prestij ödülünü Adalet Bakanligi kazandiMuhammet Ikbal Arslan

Uluslararasi Telekomünikasyon Birliginin prestij ödülünü Adalet Bakanligi kazandiMuhammet Ikbal Arslan

CENEVRE (AA) - Uluslararasi Telekomünikasyon Birligi (ITU) tarafindan düzenlenen Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nin (WSIS) bilgi ve iletisim teknolojileri alanindaki öncü uygulamalara verilen prestijli ödülünü, bu yil Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanligi kazandi.

Ödül, Cenevre'de devam eden Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi kapsaminda düzenlenen törenle Adalet Bakanligi yetkililerine takdim edildi.

Adalet Bakanligi ve özel olarak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü personeline yönelik egitimlerin bireysel ve kurumsal ihtiyaçlar dogrultusunda daha etkili, daha katilimci ve daha az zaman ile kaynak harcanarak planlanmasini saglayan Bireysellestirilmis Personel Egitim Sistemi (BIPES) yazilimi, Adalet Bakanligi Bilgi Islem Genel Müdürlügü bünyesindeki mühendislerce gelistirildi.

BIPES projesi, 2023 WSIS e-ögrenme (e-learning) kategorisinde oylamaya aday 20 proje arasindan, en çok oy alan ilk 5 proje içerisinde yer alarak ITU uzman degerlendiricileri tarafindan birincilik ödülüne layik görüldü.

Adalet Bakanligi, Polonya Elektronik Iletisim Ofisinin "#keepCTRL – gençleri internette güvende tutun!", Senegal Saglik Bakanliginin "Saglik e-Ögrenim Platformu", Suudi Arabistan'dan Hail Üniversitesinin "Yenilikçi E-Ögrenim Platformu" ve Arjantin'den La Punta Üniversitesinin "Çocuklarda ve ergenlerde programlama, robotik ve IoT'yi ögrenmek" baslikli projelerle yaristigi kategoride birincilik ödülünü kazandi.

WSIS nezdinde Adalet Bakanligi Bilgi Islem Genel Müdürlügü, 2016'da "UYAP Bilisim Sistemi" projesiyle birincilik, 2017'de "Isçi Alacaklari Hesaplama Programi", 2020'de "e-adalet Vatandas Mobil Uygulamasi" ve 2021'de ise "Koronavirüse Karsi Eylemlerimiz" projeleriyle sampiyonluk ödülünü kazanmisti.