KOSGEB ve ATO heyetleri, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiligini ziyaret ettiRuslan Rehimov

KOSGEB ve ATO heyetleri, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiligini ziyaret ettiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da temaslarda bulunan Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) ve Ankara Ticaret Odasi (ATO) heyetleri, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiligini ziyaret etti.

Türk ve Azerbaycanli is insanlarinin katilimiyla düzenlenen "Kreatif Endüstrilerde Hizmet Ihracati B2B Görüsmeleri" için Bakü'de bulunan heyetler, Büyükelçi Cahit Bagci ile bir araya geldi.

ATO Baskan Vekili Halil Ibrahim Yilmaz ile KOSGEB Baskan Vekili Recep Kilinç, Azerbaycan'daki temaslarina iliskin Büyükelçi Bagci'yi bilgilendirdi.

Büyükelçi Bagci da Azerbaycan'daki yatirim ve isbirligi olanaklari konusundaki görüslerini heyetle paylasti.

Türkiye ile Azerbaycan arasinda son dönemlerde ciddi ekonomik hareketlenme yasandigini belirten Bagci, bunun karsilikli ticaret hacmine de yansidigini bildirdi.

Bagci, Büyükelçilik olarak Azerbaycan ile isbirligi kurmak ve yatirim yapmak isteyen tüm is insanlarina destek olmayi sürdüreceklerini kaydetti.

ATO Baskan Vekili Yilmaz, Büyükelçi Bagci'ya, ATO Meclis Üyesi Hayati Tek'in kaleme aldigi "Kardas Kömegi" kitabini takdim etti.

Yilmaz, belgesel roman tarzinda yazilan kitapta 1. Dünya Savasi'nda farkli cephelerde savasan Osmanli ordusuna ve esir düsen Osmanli askerlerine Azerbaycanlilarin yaptigi yardimlardan bahsedildigini bildirdi.

Eserin yasanmis hikayelere dayanilarak kaleme alindigini belirten Yilmaz, kitabi Azerbaycan dilinde de bastirmayi planladiklarini kaydetti.