Kendisini enkazdan kurtaran AFAD gönüllüsünün sürpriz ziyareti duygulandirdiGöksel Cüneyt Igde- Kahramanmaras depreminde kizini ve esini kaybeden Aysegül Hançer'i enkazdan 86. saatte yarali kurtaran ekipte yer alan Emre Gültekin: - "Haberlerde çiktigi zaman ekip arkadaslarimiz bana videosunu gönderdi, bizimle tanismak istedigini söylemis. Çok memnun olduk ve bu istegi üzerine ailemle Sivas'a geldim" - Aysegül Hançer: - "Bir tane çocugum vardi. Simdi artik o da benim çocugum, evladim"

Kendisini enkazdan kurtaran AFAD gönüllüsünün sürpriz ziyareti duygulandirdiGöksel Cüneyt Igde- Kahramanmaras depreminde kizini ve esini kaybeden Aysegül Hançer'i enkazdan 86. saatte yarali kurtaran ekipte yer alan Emre Gültekin:
- "Haberlerde çiktigi zaman ekip arkadaslarimiz bana videosunu gönderdi, bizimle tanismak istedigini söylemis. Çok memnun olduk ve bu istegi üzerine ailemle Sivas'a geldim"
- Aysegül Hançer:
- "Bir tane çocugum vardi. Simdi artik o da benim çocugum, evladim"

SIVAS (AA) - GÖKSEL CÜNEYT IGDE - "Asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'ta arama kurtarma çalismalarina katilan Emre Gültekin, yasadigi apartmanin enkazindan 86 saat sonra kurtardiklari Aysegül Hançer'i, Sivas'ta tedavi gördügü hastanede ziyaret etti.

Kartal Kaymakamligina bagli AFAD gönüllüsü arama kurtarma ekiplerince, Kahramanmaras'in Dulkadiroglu ilçesi Zübeyde Hanim Bulvari'ndaki enkazdan 86'nci saatte yarali kurtarilan Hançer'in tedavisi, Sivas Numune Hastanesi Gögüs Hastaliklari Servisi'nde sürüyor.

Aysegül Hançer, depremde tamamen yikilan 9 katli Isik Apartmani'nda esi Abdullah ve kizi Hacer Ebrar Hançer'i (23) kaybetti.

Hançer'i yaklasik 14 saatlik çalismayla enkazdan çikaran 40 kisilik ekipte yer alan 30 yasindaki Gültekin, 46 yasindaki kadinin kendisini kurtaranlarla tanismak istemesi üzerine esi ve çocugu ile Sivas'a geldi.

Hançer, tedavi gördügü hastanede, odasina çiçekle giren Gültekin'i görünce gözyaslarini tutamadi.

Duygusal anlarin yasandigi ziyarette Hançer, Gültekin'in esi ve çocuguyla da kucaklasti.

- 14 saat araliksiz çalistiktan sonra Hançer'in sesini duydular

Gültekin, AA muhabirine, Hançer'i enkazdan çikarmak için uzun süre çaba sarf ettiklerini dile getirerek, "Ilk olarak enkazda diger aileler ile kroki çizdik. Çalismalara 72. saatte basladik, 86. saatte Aysegül ablanin sesini duyduk." dedi.

Ekip arkadaslariyla elleriyle demirleri bükerek, molozlari asindirarak Hançer'e ulastiklarini anlatan Gültekin, "Kendisi iki büklüm sekilde sikistigi için sesi biraz kisik geldi. Bu yüzden ben biraz yasli oldugunu zannederek 'Aysegül teyze' diye hitap ettim. Önce bize mutfakta oldugunu söylemisti. Yatak odasi tarafinda sikistigini ögrenince burada çalismaya devam ettik ve kendisini çikardik." diye konustu.

Gültekin, Hançer ile baglantilarini koparmadiklarini belirterek, söyle konustu:

"Hatta tedavi asamasina kadar takip ettik. Haberlerde çiktigi zaman ekip arkadaslarimiz bana videosunu gönderdi, bizimle tanismak istedigini söylemis. Çok memnun olduk ve bu istegi üzerine ailemle Sivas'a geldim. Su an beraberiz, saglik durumu da gayet iyi. Ileride tamamen iyilestiginde diger ekip arkadaslarimiz da kendisini mutlaka görmek istiyor."

- "Bundan sonra kendisiyle bir aile olduk"

Hançer ile enkazda konusmaya basladiklarindan itibaren aralarinda güçlü bir bag olustugunu vurgulayan Gültekin, söyle devam etti:

"Enkaza girdigimizde uyumamasi için sürekli kendisiyle konustuk. Kurdugumuz iletisim beni çok etkiledi. Aysegül ablamin dedigi gibi bundan sonra kendisiyle bir aile olduk. Her ne kadar depremde vefat eden kizi Ebrar'in yerini tutmasa da benim esim de artik onun bir kizi. O da benimle ziyarete geldi. Esim kizi, ben de oglu olarak bundan sonra hayatimizi sürdürmeyi düsünüyoruz."

- "Beni çok duygulandirdilar"

Hançer de çok büyük bir sürprizle karsilastigini kaydederek, sunlari söyledi:

"Çok mutluyum, gerçekten beni kurtaranlarla tanismayi çok istiyordum. Beni çok duygulandirdilar. Keske kizim da kurtulabilseydi, içim çok aciyor. Bir tane çocugum vardi. Simdi artik o da benim çocugum, evladim. Bundan sonra Allah'in bana verdigi ömür boyunca kendisiyle irtibatta olmak istiyorum. Ne olur, manevi açidan baglarimizi koparmayalim."