Istanbul'da DEAS operasyonunda 5 zanli tutuklandiBasak Akbulut Yazar

Istanbul'da DEAS operasyonunda 5 zanli tutuklandiBasak Akbulut Yazar

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da, çatisma bölgelerinde ölen terör örgütü DEAS mensuplarinin yakinlarina ve aranan örgüt üyelerine bagis adi altinda para topladiklari iddiasiyla gözaltina alinan 5 süpheli tutuklandi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca baslatilan sorusturma kapsaminda, Sancaktepe'de yasa disi kurulan ve "Mazluma Umut Ol" ismiyle faaliyet yürüten bir mescitte, etkisiz hale getirilen terör örgütü DEAS mensuplarinin es ve çocuklari ile aranan örgüt üyelerine sosyal medya üzerinden maddi destek toplandigi belirlendi.

Süphelilerin, haklarinda arama karari bulunan terör örgütü üyeleri için kiralik ev tutma, dogal gaz, elektrik ve su faturalarini ödeme konularinda sosyal medya hesaplarindan paylasim yaparak bagis adi altinda para topladigi tespit edildi.

Bu paylasimlarla para toplayan Abdullah Ö, Yasin S. ve Ammar Y. ile bu kisilere para gönderen 17 süpheli, 17 Mart'ta düzenlenen operasyonlarla gözaltina alindi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Istanbul Adliyesi'ne sevk edilen 20 zanlidan 5'i tutuklandi, digerleri adli kontrol sartiyla serbest birakildi.