Kastamonu'da ilkokul ögrencileri müze bahçesinde atölye çalismasi yaptiErkut Kargin

Kastamonu'da ilkokul ögrencileri müze bahçesinde atölye çalismasi yaptiErkut Kargin

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da ilkokul ögrencileri, "18 Mayis Uluslararasi Müzeler Günü" kapsaminda müze bahçesinde atölye çalismasi gerçeklestirdi.

Ögretmenleri ve müze görevlileri gözetiminde Kastamonu Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret eden ögrenciler, müze bahçesinde ebru, tas baski ve deneysel kazi çalismalarina katildi.

Usta ögreticilerle ebru ve tas baski yapip arkeolog esliginde deneysel kazi çalismasi yapan ögrencilere, kültür varligi hakkinda video izletildi.

Müze müdürü Erol Kale, gazetecilere, 18 Mayis Uluslararasi Müzeler Günü'nü her sene çesitli etkinliklerle kutladiklarini belirterek, bu sene müzelerde "sürdürülebilirlik ve refah" temasinin islendigini söyledi.

Kale, "Ülkemizde sahip oldugumuz degerleri, kültür varliklarini, kültürel mirasimizi gelecek kusaklara aktaran müzelerimizin önemine ve toplumdaki yerine dikkat çekmek, farkindalik yaratmak için faaliyetler gösteriyoruz. 18 Mayis'i takip eden hafta boyunca etkinliklerimiz sürecek." dedi.

Etkinlige katilan ögrencilerden Gazipasa Ilkokulu birinci sinif ögrencisi Beyza Nur Atmaca, çok güzel bir gün geçirdigini ifade etti.