Idlib’de etkili olan firtinada 1’i çocuk 2 sivil hayatini kaybettiEsref Musa,Mehmet Burak Karacaoglu

Idlib’de etkili olan firtinada 1’i çocuk 2 sivil hayatini kaybettiEsref Musa,Mehmet Burak Karacaoglu

IDLIB (AA) - Suriye’nin kuzeybatisindaki Idlib ilinde yerinden edilenlerin sigindigi çadir kamplar bölgesinde, 2 gündür etkisini sürdüren firtina nedeniyle 1’i çocuk 2 sivil hayatini kaybetti, en az 6 sivil yaralandi.

Idlib’deki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden alinan bilgiye göre, 2 gündür etkili olan firtina nedeniyle Idlib’in Batente ve Kurin köylerinde bulunan kamp etrafindaki duvarlarin bir kismi çadir sakinlerinin üzerine yikildi.

Yetkililere göre, duvarlarin yikilmasi sonucu Batente’deki Havice Kampi’nda 1 çocuk, Kurin köyünde ise 1 yetiskin yasamini yitirdi.

Idlib’in Muhambil, Batenta, Sermin, Eriha, Marretmisrin, Zuuf ile Zerzur yerlesimlerinde de aralarinda 3 çocugun bulundugu toplam 6 sivil yaralandi.

Sivil Savunma ekipleri, yaralilari hastaneye sevk etti.

- 32 bin kisinin firtinadan olumsuz etkilendigi belirtilmisti

Idlib'de veri çalismalari yürüten Suriye Acil Müdahale Koordinatörlügü Müdürü Muhammed Hallaj, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Idlib’de ve Halep'in kuzey ve bati kirsalindaki çadir bölgelerin son 2 günde siddetli firtinadan en çok etkilenen yerler arasinda oldugunu söylemisti.

Bölgede depremzedeler için insa edilen 11 barinma merkezinin siddetli rüzgar nedeniyle zarar gördügünü belirten Hallaj, 60 kampta 467 çadirin kullanilmaz hale geldigini ve 1328 çadirin da kismen etkilendigi aktarmisti.

Hallaj, kamplarda hasar tespit çalismalari sonucu yaklasik 8 bin 500'ü kadin ve 16 bin 500’ü çocuk olmak üzere yaklasik 32 bin kisinin firtinadan olumsuz etkilendigini kaydetmisti.