Ankara ile Istanbul arasinda seyahat süresi "süper hizli tren"le 1,5 saate düsecekAyse Böcüoglu Bodur- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu: - "Bu tamamen yeni bir hat olacak ve Ankara-Istanbul arasinda yapilacak süper hizli tren hatti ile seyahat süresi 89 dakika yani 1,5 saat sürecek"

Ankara ile Istanbul arasinda seyahat süresi "süper hizli tren"le 1,5 saate düsecekAyse Böcüoglu Bodur- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu:
- "Bu tamamen yeni bir hat olacak ve Ankara-Istanbul arasinda yapilacak süper hizli tren hatti ile seyahat süresi 89 dakika yani 1,5 saat sürecek"

ANKARA (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Ankara ile Istanbul arasi ulasimin süper hizli trenle yeni bir çag atlayacagini belirterek, "Bu tamamen yeni bir hat olacak ve Ankara-Istanbul arasinda yapilacak süper hizli tren hatti ile seyahat süresi 89 dakika yani 1,5 saat sürecek." ifadesini kullandi.

Karaismailoglu, yazili açiklamasinda, bütün ulasim modlarinda oldugu gibi demir yollarinda da sadece bugünü degil, gelecegi de planladiklarini bildirdi.

Son 20 yildir AK Parti hükümetleri döneminde demir yolu yatirimlarina agirlik verdiklerini vurgulayan Karaismailoglu, Türkiye'yi hizli trenle tanistirdiklarini animsatti. Karaismailoglu, "Demir yollari hayatimizin bir parçasi. Bizim hedefimiz de onu gelistirmek, hizli tren konforunu bütün Türkiye'ye yaymak ve demir yollarinda Türkiye'ye yeni çag atlatmaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Bu hedef dogrultusunda projeler üretmeyi sürdürdüklerini ifade eden Karaismailoglu, projelerden birinin de süper hizli tren hatti oldugunu kaydetti.

Karaismailoglu, projeye iliskin su bilgiyi verdi:

"Bu tamamen yeni bir hat olacak. Hat, Ankara Nallihan ve Sakarya güzergahinda insa edilecek. Fizibilitelerini yaptik, projeleri hazirladik. Süper hizli tren hattinin uzunlugu 344 kilometre olacak. Proje kapsaminda, 14 kilometre uzunlugunda 19 adet viyadük, 120 kilometre uzunlugunda 52 adet tünel yapacagiz. Tren saatte 350 kilometre hiza ulasacak. Ankara-Istanbul arasinda yapilacak süper hizli tren hatti ile seyahat süresi 89 dakika yani 1,5 saat sürecek. Seçim sonrasinda projemizi baslatacagiz. Mevcut hizli tren hattimizi da kullanmaya devam edecegiz."

- Hedeflerimiz büyük

20 yildir oldugu gibi 14 Mayis'tan sonra da mega projelerle Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Karaismailoglu, "Ülkemizin hedefleri büyük. Onun için daha büyük projelere imzalar atacagiz. Onlarin da simdiden planlamasini yaptik. Mega projelerimizle ekonomimizi, istihdamimizi, sanayimizi ve ihracatimizi dün oldugu gibi gelecekte de desteklemeye devam edecegiz. Milletçe el ele, omuz omuza olacagiz." ifadelerini kullandi.