"ISKUR Yol Arkadasim" tiri Eskisehir'e ulastiAtahan Gezer

"ISKUR Yol Arkadasim" tiri Eskisehir'e ulastiAtahan Gezer

ESKISEHIR (AA) - Ankara'dan 12 Eylül'de yola çikan "Türkiye Is Kurumu (ISKUR) Yol Arkadasim" tiri, Eskisehir'e gelerek faaliyetine basladi.

Avrupa Birligi Katilim Öncesi Mali Yardim Araci (IPA II) çerçevesindeki “Ne Egitimde Ne Istihdamda Olan Gençler (NEET) Için Isgücü Piyasasi Destek Programi (NEET PRO) Teknik Destek Projesi” kapsaminda yola çikan, 15-29 yaslarindaki NEET'lerin ISKUR hakkinda bilgilendirilmesi ve istihdami amaciyla Eskisehir Ulus Aniti önünde konuslandirilan tir, 2 gün ziyaret edilebilecek.

Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Fatih Acar, gazetecilere, NEET PRO Teknik Destek Projesi'nin 15-29 yaslarindaki issiz gençleri hedefledigini söyledi.

Tirin Bursa'dan sonra duraginin Eskisehir oldugunu belirten Acar, "Baslangiç noktamiz ISKUR Genel Müdürlügü'ydü. Su ana kadar 7 il dolasildi. Buradan sonra da yolculuguna devam ederek 15 ili tamamlayacak." dedi.

Acar, daha genis kitlelere erisebilmek için kisa mesaj, e-posta ve alternatif ulasim kanallarini kullandiklarini, kentteki gençlik yapilanmalari ve sivil toplum kuruluslariyla iliskiler kurarak tiri ziyaret etmelerini saglamaya çalistiklarini dile getirdi.

Etkinlik sorumlusu Muhammet Simsir de NEET'lere istihdam saglamayi amaçladiklarini anlatti.

Gittikleri her ilde 2 gün kaldiklarini aktaran Simsir, "Personelimizle gençlerimize yardimci olmaya çalisiyoruz. Amacimiz, issizligi elimizden geldigince azaltabilmek. Gençlerimiz is talep ediyorlar. Biz de ISKUR çalisanlarimiz araciligiyla gençleri Eskisehir'deki açik pozisyonlara yönlendiriyoruz. Sonraki istikametimiz Afyonkarahisar olacak. Taleplerden memnunuz. Tüm gençleri tirimiza bekliyoruz." diye konustu.