Masterler Dünya Salon Atletizm Sampiyonasi'nda 63 yillik hayalini gerçeklestirecekAyse Yildiz- 80 yasindaki master milli atlet Çiçek Solon Sensoy: - "Bugünlere kadar o heves içimde kaldi. 35 yasindan sonra masterler kategorisinde yarisiliyor. 'Olimpiyat olmadi, bari masterler kategorisinde Dünya Sampiyonasi'na katilayim.' dedim" - "Kuzey Kibrisli voleybolcu çocuklar, Adiyaman'da depremde vefat etti. Onlar hayallerini gerçeklestiremeyecekler. Baska illerde de sporcular, antrenörler, futbolcular

Masterler Dünya Salon Atletizm Sampiyonasi'nda 63 yillik hayalini gerçeklestirecekAyse Yildiz- 80 yasindaki master milli atlet Çiçek Solon Sensoy: 
- "Bugünlere kadar o heves içimde kaldi. 35 yasindan sonra masterler kategorisinde yarisiliyor. 'Olimpiyat olmadi, bari masterler kategorisinde Dünya Sampiyonasi'na katilayim.' dedim"
- "Kuzey Kibrisli voleybolcu çocuklar, Adiyaman'da depremde vefat etti. Onlar hayallerini gerçeklestiremeyecekler. Baska illerde de sporcular, antrenörler, futbolcular

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Polonya'nin Torun kentinde 26 Mart-1 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Masterler Dünya Salon Atletizm Sampiyonasi'nda (WMACI 2023) yarisacak 80 yasindaki master milli atlet Çiçek Solon Sensoy, 63 yillik hayalini gerçeklestirecek.

Spora Antalyaspor Atletizm Takimi'nin masterler kategorisinde devam eden Sensoy, Istanbul Üniversitesi Spor Kulübünde bir süre basketbol ve voleybol oynadi, ardindan atletizm yapmaya basladi.

Kisa sürede milli takima seçilip, ulusal ve uluslararasi yarislara katilan Sensoy, çok sayida madalya ile kupa kazandi.

Gençlik ve Spor Bakanliginin ilk kadin antrenörü ve uluslararasi atletizm hakemi de olan Çiçek Sensoy, hem sporcular yetistirdi hem de yarislara katilarak dereceler elde etti.

Ilk olarak olimpiyatlarda yarismak için kendisine 63 yil önce hedef koyan Sensoy, bunu gerçeklestirememesi sonrasi gözünü masterlerde Dünya Sampiyonasi'na çevirdi. Yasadigi sakatliklara ragmen antrenmanlarini aksatmayan Sensoy, hem hedefine ulasma hem de Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden sporcularin hayalleri anisina Masterler Dünya Salon Atletizm Sampiyonasi'nda kosma karari aldi.


- "Madalyanin pesini birakmayacagim"

Çiçek Solon Sensoy, AA muhabirine, çocukken her yere kosarak gittigini, bir hevesle basladigi atletizmin yillar içinde hem meslegi hem hobisi oldugunu söyledi.

Sporcular da yetistirdigini aktaran Sensoy, "Halkin bu spora ilgi duymasi için çaba sarf ettim. Çünkü 70'li yillarda halk çikip sokaklarda kosmuyordu. Kosana da deli gözüyle bakiyorlardi. Bunu kirmaya çalistim. Halk arasinda yarislar organize ettim." dedi.

Atletizmin sporun temeli olduguna deginen Sensoy, 1960'da Roma Olimpiyatlari yapildigini, 100 metrede rekor kiran atletin ardindan kendisine bu yarislarda yer almak için hedef koydugunu aktardi.

Olimpiyatlara gidemedigini dile getiren Sensoy, sunlari kaydetti:

"Bugünlere kadar o heves içimde kaldi. 35 yasindan sonra masterler kategorisinde yarisiliyor. 'Olimpiyat olmadi, bari masterler kategorisinde Dünya Sampiyonasi'na katilayim.' dedim. Her yil gitmeyi çok istedim ama nasip olmadi. Çocuklarimin destegiyle Polonya'da yapilacak Dünya Sampiyonasi'na katilacagim. Madalyayla dönmeyi ümit ediyorum. Dilegim bu. Pandemi, arkasindan depremler oldu. Birkaç sakatlik geçirdim ama yine de madalyanin pesini birakmayacagim. 60 metrede kosacagim."

Sensoy, Balkan sampiyonalarinda 60, 100, 200 metre kosu ile uzun atlama ve yüksek atlama kategorilerinde rekorlari oldugunu, Izmir'de yapilan Avrupa Sampiyonasi'nda da dördüncülük elde ettigini dile getirdi.


- "Hedeflerinize ulasmak için her gün spor yapin"

Sampiyonadaki rakiplerinin güçlü oldugunu, ABD, Isveç, Almanya, Avusturya ve Kanada gibi ülkelerden sporcularin yarisacagini vurgulayan Sensoy, söyle konustu:

"Benimki 63 yillik bir hayaldi. Bu seferki yarismada ben kendi hayalimi gerçeklestirecegim ama buna eklenen bir hayalim daha var. Kuzey Kibrisli voleybolcu çocuklar, Adiyaman'da depremde vefat etti. Onlar hayallerini gerçeklestiremeyecekler. Baska illerde de sporcular, antrenörler, futbolcular vefat etti. Sampiyonada onlarin hayalleri için de kosacagim."

Yasin sadece bir rakam oldugunu vurgulayan Sensoy, insanlarin hayal edip, hedef belirleyip, sonra bu hedeflere ulasmak için çalismasi gerektigini sözlerine ekledi.