Deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor, gelecek sezonun planlarini yapiyorMehmet Bayrak,Hüseyin Yildiz- Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas: - "2023-2024 sezonunda Hatayspor ve diger tüm branslarimizla liglerde yer almak istiyoruz" - "Takimlarimizin müsabakalara baslamasi, sehrimiz adina moral ve motivasyon kaynagi olacaktir"

Deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor, gelecek sezonun planlarini yapiyorMehmet Bayrak,Hüseyin Yildiz- Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas:
- "2023-2024 sezonunda Hatayspor ve diger tüm branslarimizla liglerde yer almak istiyoruz"
- "Takimlarimizin müsabakalara baslamasi, sehrimiz adina moral ve motivasyon kaynagi olacaktir"

HATAY (AA) - MEHMET BAYRAK/HÜSEYIN YILDIZ - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerde kentin yikima ugramasi nedeniyle Süper Lig'den çekilen Atakas Hatayspor, gelecek sezonun planlarini yapiyor.

Hatay ekibinde Ganali futbolcu Christian Atsu, Sportif Direktör Taner Savut, altyapi kaleci antrenörü Hüseyin Danahaliloglu, 15 yas alti oyuncusu Fatin Can, 14 yas alti futbolcusu Hamza Sürer, malzeme sorumlusu Onur Akdeniz ve mutfak çalisani Suzan Berber, depremde yasamini yitirdi.

Sehirde yasanan yikim sonrasi ligden çekilme karari alan kulübün onursal baskani ve Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, AA muhabirine, yeni sezon planlamasina basladiklarini söyledi.


- "Önümüzdeki yilin Hatayspor'unu olusturacagiz"

Savas, gelecek sezon Hatayspor ve diger branslarla yeniden liglere dönmeyi hedeflediklerini belirterek, "Depremde çok büyük yara aldik, insanlarimiz çok üzgündü ve o sartlarda müsabakalara devam etme sansimiz yoktu. Hem Hatayspor hem de süper liginde yer aldigimiz branslardan çekildik ama 2023-2024 sezonunda Hatayspor ve diger tüm branslarimizla liglerde yer almak istiyoruz. Ayni sekilde biraktigimiz yerden devam edecegiz." diye konustu.

Bu yöndeki hazirliklarin yönetici ve hocalar tarafindan yapildigini aktaran Savas, "Insallah takimlarimizin müsabakalara baslamasi, sehrimiz adina moral ve motivasyon kaynagi olacaktir. Bu nedenle önümüzdeki yildan itibaren takimlarimizin liglerde boy göstermelerini istiyoruz." dedi.

Savas, sözlesmesi devam eden oyuncularin sezon sonunda takima döneceklerine deginerek, sözlesme bitimine yarim sezon kalan futbolcularin büyük kismiyla yollari ayiracaklarini anlatti.

Takimla çalismak isteyen sporcularin devam etmek istediklerini dile getiren Savas, "Volkan hocamiz ve yöneticiler önümüzdeki yilin planlamasini yapiyorlar. Biraz daha yaralarimizi sardiktan sonra sporcu kardeslerimizle konusacagiz ve önümüzdeki yilin Hatayspor'unu olusturacagiz." seklinde konustu.


- "Volkan hocayi hepimiz seviyoruz"

Atakas Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in depremin ardindan yaptigi çagrilara deginen Savas, Demirel'in da artik kendileri gibi Hatayli oldugunu ifade etti.

Savas, taraftarlarin ve yönetimin Volkan hocayi gerçekten sevdigini vurgulayarak, "O talihsizligi yasadigimiz günlerde aglayarak 'Hatay'a sahip çikin.' diyen Volkan hocayi hepimiz seviyoruz. Biz onu sadece teknik direktör olarak degil, Hatay sevdalisi kardesimiz olarak bagrimiza basiyoruz. Insallah uzun yillar Atakas Hatayspor'umuza hizmet eder. Buradan milli takima ya da çok büyük bir takima giderek antrenörlük hayatina devam etmesini de isteriz." degerlendirmesinde bulundu.


- "Christian Atsu bizim içerimizdeki en buruk aci"

Savas, depremde hayatini kaybeden futbolcu Christian Atsu'nun son çiktigi maçtan önce ülkeden ayrilmak için bilet kestigini ancak müsabaka sonrasi karar degistirdigini animsatti.

"Christian Atsu bizim içerimizdeki en buruk aci." diyen Savas, söyle devam etti:

"Çünkü hep yedek kaliyordu, ilk oynadigi maçta sakatlanmisti. Müzmin sakatligi vardi. Hazir oldugunu ifade ettiginde hocamiz onu oynatmak istedi. Maçtan bir gün önce 'Birakin gideyim." demis. Volkan hocamiz da 'Maçta sana ihtiyacim var.' demis. Maçin son periyodunda Atsu'yu oyuna soktu ve uzatmada müthis frikik vurusuyla gol atti. Aslinda o aksam saat 23.00’te Istanbul'a, ardindan da yurt disina gitmek için bilet almis ama maçtan sonraki sevinç çigliklari, Volkan hocamizin onu kucaklamasi ve arkadaslarinin sevinç gösterisinde bulunmasiyla gitmekten vazgeçmis."


- "En ihtiyaç duyulan günde takimimizi sehrimizde görmek istiyoruz"

Gelecek sezon iç saha maçlarini Hatay'da oynamayi istediklerini vurgulayan Savas, Yeni Hatay Stadyumu'nda çok büyük hasarin olmadigi yönünde bilgi aldigini kaydetti.

Savas, hazirliklari tamamlamalari halinden takimin kente dönebileceginden bahsederek, konusmasini su sözlerle tamamladi:

"Büyük ihtimalle Istanbul, olmazsa Ankara gibi bir yerde takimi konuslandiracagiz. Antrenmanlarini orada yapacaklar ama iç saha maçlarimizi Hatay'da oynatmak istiyorum çünkü insanlarimizin Atakas Hatayspor'a ihtiyaçlari var. En ihtiyaç duyulan günde takimimizi sehrimizde görmek istiyoruz."