Filistin Saglik Bakanligi: Israil saldirisi sonucu Gazze'deki çocuk hastanesinde hasar olustuNour Mahd Ali Abu Aisha,Mahmut Geldi

Filistin Saglik Bakanligi: Israil saldirisi sonucu Gazze'deki çocuk hastanesinde hasar olustuNour Mahd Ali Abu Aisha,Mahmut Geldi

GAZZE (AA) - Filistin Saglik Bakanligi, Israil'in abluka altindaki Gazze Seridi'ne yönelik hava saldirilarinda çocuk hastanesinde hasar meydana geldigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Gazze kentinin dogusunda yer alan Ed-Durra Çocuk Hastanesi'nde hasara yol açan Israil saldirilari kinandi.

Hava saldirisinin hastane personelinin yani sira hastalar arasinda büyük panige yol açtigina isaret edilen açiklamada, saldirinin uluslararasi insancil hukuku ve saglik kurumlarini korumaya yönelik uluslararasi anlasmalari açikça ihlal ettigi vurgulandi.

Hava saldirisi sonucu hasar olusan çocuk hastanesinde can kaybi olup olmadigina iliskin bilgi verilmedi.

Israil savas uçaklarinin gece Gazze kentinin dogusundaki bölgeyi bombalamasi sonucu sivillere ait bazi evler de zarar görmüstü.

Israil ordusunun gece düzenledigi hava saldirilarina karsi Gazze’den Israil’e roket saldirilari düzenlenmisti.

- Ne olmustu?

Israil polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombasi, kauçuk kapli mermi ve coplarla orantisiz güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi isgal altindaki Dogu Kudüs'te gerilimi tirmandirmis, olaylarin çikmasina yol açmisti.

Israil ordusu dün Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atildigini ve buralarda uyari sirenlerinin devreye girdigini duyurmustu. Ordu aksam saatlerinde de Lübnan'dan Israil'in kuzeyine üç havan mermisi atildigini açiklamisti.

Acil yardim servisi Kizil Davut Yildizi ise saldirilarda sarapnel isabet eden bir Israillinin hafif, bir kisinin de siginaga kaçarken yaralandigini paylasmisti.

Israil ordusu, roketlerin Hamas'in Lübnan’da konuslu unsurlari tarafindan firlatildigini öne sürmüs ve saldiridan Hamas’i sorumlu tutmustu.