Filistin BM'den Israil ihlallerini durdurmasi için adim atmasini istediMohammed Ghifari,Hamdi Yildiz

Filistin BM'den Israil ihlallerini durdurmasi için adim atmasini istediMohammed Ghifari,Hamdi Yildiz

RAMALLAH (AA) - Filistin, Birlesmis Milletler'i (BM) "Israil ihlallerini" durdurmak için mümkün olan tüm önlemleri almaya çagirdi.

Filistin Disisleri Bakanliginin yazili açiklamasina göre, Filistin'in BM Temsilcisi Riyad Mansur, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, mayis ayi Güvenlik Konseyi Baskani Pascale Christine Baeriswyl'e ve BM Genel Kurul Baskani Csaba Körösi'ye mektup gönderdi.

Mektuplarda, "Israil'in sürekli kiskirtmasi, provokasyonu, toprak hirsizligi, Filistinli sivilleri zorla yerinden etmesi ve Dogu Kudüs de dahil olmak üzere isgal altindaki Filistin topraklarinda var olan diger tüm yerlesim faaliyetleri, uluslararasi hukuku agir bir sekilde ihlal ediyor." ifadeleri yer aldi.

Asiri sagci Israilli bakan Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlemesinin mevcut tarihi ve hukuki statüyü ihlal ettigi kaydedilen mektuplarda, BM Güvenlik Konseyinin Israil'in Kudüs ve diger isgal altindaki Filistin topraklarinda hedefledigi egemenligi reddettigini yeniden vurgulamasinin zorunlu oldugu belirtildi.

Mansur mektuplarda, Güvenlik Konseyinin Israil yerlesim faaliyetlerini kinamasinin gerekli olduguna isaret etti.

Uluslararasi toplumun Israil'in insanliga karsi isledigi savas suçlarinin tümü ve insan haklarina dair devasa ihlallerin durdurulmasini mümkün kilan icraatlarin yerine getirmesinin zorunlu oldugunun ifade edildigi mektuplarda Filistin halkinin himayesinin önemine dikkat çekildi.