Manisa'da eski esini öldüren saniga agirlastirilmis müebbet hapisAhmet Bayram

Manisa'da eski esini öldüren saniga agirlastirilmis müebbet hapisAhmet Bayram

MANISA (AA) - Manisa'nin Sehzadeler ilçesinde bosandigi esini sokakta av tüfegiyle öldürüp ayni silahla intihara tesebbüs eden sanik, agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Manisa 3. Agir Ceza Mahkemesi'nde davanin ikinci durusmasina tutuklu sanik Ali Alkan, taraf avukatlari, maktul Hülya Alkan'in anne ve babasi katildi.

Durusmada, taniklarin beyanlarinin ardindan savci mütalaasini sundu.

Daha sonra söz verilen sanik avukati, müvekkilinin beraatini ve tutuksuz yargilanmasini talep etti.

Sanik Ali Alkan da olaydan pismanlik duydugunu belirtti. Esinin kendisinden bosanmayi düsünmedigini savunan sanik, "Annesi aklina bosanmayi sokarak yuvamizin yikilmasina neden oldu. Keske yasanmasaydi, pismanim." dedi.

Durusmaya bir süre ara veren heyet, ardindan sanikla ilgili kararini açikladi.

Mahkeme baskani, sanik Ali Alkan'in daha önce de bosandigi esine, "Ese karsi siddet, tehdit ve hürriyetinden yoksun birakma" suçlarini isledigine vurgu yapti.

Sanigin cinayeti tasarlayarak ve kasten isledigine, haksiz tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanamayacagina hükmeden heyet, Ali Alkan'a agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi.

- Durusma sonrasi açiklama

Maktul Hülya Alkan'in annesi Ömran Alkan, durusmanin ardindan gazetecilere, adaletin yerini buldugunu söyledi.

Acisinin hiçbir zaman hafiflemedigini dile getiren Alkan, "Torunlarim huzur içinde büyüyecek. Onlarin da istedigi buydu. 'Ebediyen çikmasin, gün isigi görmesin' dedi çocuklarim." ifadelerini kullandi.

- Olay

Sehzadeler ilçesine bagli Yarhasanlar Mahallesi'ndeki Avni Gemicioglu Caddesi'nde 17 Kasim 2022'de, Ali Alkan (40), üç çocugunun annesi eski esi Hülya Alkan'i (35) av tüfegiyle öldürmüs ardindan ayni silahla intihara tesebbüs etmisti.

Ali Alkan ile Hülya Alkan'in olaydan bir süre önce bosandiklari, akraba olduklari için de Hülya Alkan'in ayni soyadini tasimaya devam ettigi ögrenilmisti.

Tedavisinin ardindan sevk edildigi adli makamca tutuklanan Ali Alkan hakkinda, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi talebiyle dava açilmisti.