Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu Bartin'da konustu:Selim Bostanci,Ömer Faruk Cebeci,Sengül Azbay- "Bizim 2 kirmizi çizgimiz var; bayragimiz ve vatanimiz, nokta. Bayragimiz ve vatanimiz için her türlü fedakarligi yapar, gözümüzü kirpmadan ölüme gideriz"- "Kavgadan biktik artik. Size sözüm var, 85 milyonun cumhurbaskani olacagim. Oy versin vermesin, hiçbir ayrim yapmadan 85 milyonun cumhurbaskani olacagim"

Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu Bartin'da konustu:Selim Bostanci,Ömer Faruk Cebeci,Sengül Azbay- "Bizim 2 kirmizi çizgimiz var; bayragimiz ve vatanimiz, nokta. Bayragimiz ve vatanimiz için her türlü fedakarligi yapar, gözümüzü kirpmadan ölüme gideriz"- "Kavgadan biktik artik. Size sözüm var, 85 milyonun cumhurbaskani olacagim. Oy versin vermesin, hiçbir ayrim yapmadan 85 milyonun cumhurbaskani olacagim"

BARTIN (AA) - Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Bizim 2 kirmizi çizgimiz var; bayragimiz ve vatanimiz, nokta. Bayragimiz ve vatanimiz için her türlü fedakarligi yapar, gözümüzü kirpmadan ölüme gideriz." dedi.

Kiliçdaroglu'nun seçim çalismalari kapsaminda Bartin Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen miting, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun konusmasiyla basladi.

Daha sonra sahneye çikan Kiliçdaroglu, Türkiye'de kamplasma yaratildigini ve insanlarin kutuplastigini öne sürerek, herkesin kimligine ve inancina saygi duyulmasi gerektigini vurguladi.

"Yoksullugun derinlestigini ve gençlerin is bulamadigini" ifade eden Kiliçdaroglu, en geç 2 yil içerisinde Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini söyledi.

Kiliçdaroglu, Bartin'da yaklasik 10 bin gencin ilk kez oy kullanacagina deginerek, demokrasiden ve adaletten yana olan gençlerin bütün hayallerini gerçeklestireceklerini vadetti.

- "Dünya siyaset tarihine olaganüstü bir armagan birakacaksiniz"

Kiliçdaroglu, Türkiye'de 5 milyon 300 bin gencin ilk kez oy kullanacagina isaret ederek, söyle konustu:

"5 milyon 300 bin genç otoriter yönetimi degistirmek ve demokrasiden yana oy kullanmak için sandiga gittiginde, bu ülkeye demokrasi gelecek ve sizler dünya siyaset tarihine olaganüstü bir armagan birakacaksiniz. Dünya siyaset tarihini yazanlar sunu diyecekler; 'Türkiye'de otoriter bir yönetim vardi ama o ülkenin gençleri, Mustafa Kemal'in gençleri sandiga gittiler, otoriter yönetimi demokratik yollarla degistirdiler."

Türkiye'nin büyümeye ve kalkinmaya ihtiyaci oldugundan bahseden Kiliçdaroglu, kaynaklarin dogru kullanilmasi için bütçenin saglikli ve tutarli planlanmasinin önemine dikkati çekti.

Kiliçdaroglu, Türkiye'nin zengin bir ülke oldugunun altini çizerek, "5'li çeteye para var, yandaslara para var. 4 yerden, 5 yerden, 6 yerden aylik alanlara para var. Emekliye gelince para yok. Para var." dedi.

Kimsenin yoksullugunu afise etmeyeceklerini, sosyal yardimlara devam edeceklerini, sosyal devletin kadinin en büyük güvencesi olacagini anlatan Kiliçdaroglu, "Gençler size bir sözüm daha var, devlette torpili bitirecegim. KPSS'den aldiginiz puana göre atamayi yapacagim. Hiç endise etmeyin." diye konustu.

Türkiye'de yeni bir ufku baslatarak halktan yana anlayisi hayata geçireceklerini dile getiren Kiliçdaroglu, Bülent Ecevit'in "ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen" söylemi geregince hareket edeceklerini kaydetti.

Kiliçdaroglu, milliyetçiliginin elestirildigine isaret ederek, "Yok masanin alti, yok masanin üstü, yok masanin yani, yok sunun bunun yaninda... Bunlarin hiç birisine inanmayin, ben ne diyorsam ona inanin. Bizim 2 kirmizi çizgimiz var; bayragimiz ve vatanimiz, nokta. Bayragimiz ve vatanimiz için her türlü fedakarligi yapar, gözümüzü kirpmadan ölüme gideriz." ifadesini kullandi.

- "Amasra'daki patlama davasini yakindan takip ediyoruz"

Kavgadan uzak herkesin sevgi ve güzellik içinde yasadigi bir Türkiye'yi insa edeceklerini anlatan Kiliçdaroglu, "Kavgadan biktik artik. Size sözüm var, 85 milyonun cumhurbaskani olacagim. Oy versin vermesin, hiçbir ayrim yapmadan 85 milyonun cumhurbaskani olacagim." diye konustu.

Kiliçdaroglu, Millet Ittifaki olarak 2 bin 400 maddelik ortak mutabakat metni hazirladiklarini animsatarak, ittifaktaki diger genel baskanlar ile Istanbul ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskanlarinin da cumhurbaskani yardimcisi olacagini yineledi.

Türkiye'yi daha da zenginlestireceklerini, kaynaklarin daha iyi pozisyona getirilecegini söyleyen Kiliçdaroglu, kul hakki yemedigini, yedirmeyecegini ifade etti.

Kiliçdaroglu, Amasra'daki maden ocaginda 14 Ekim 2022'de yasanan ve 43 isçinin hayatini kaybettigi patlamaya iliskin davayi da yakindan takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Konusmasinin ardindan sahneye gelen 16 yasindaki bir kiz çocugu, Kiliçdaroglu'na yagli boyayla yaptigi portresini hediye etti.

Kiliçdaroglu ve Imamoglu, partisinin milletvekili adaylari ve belediye baskanlariyla katilimcilari selamlayarak hatira fotografi çektirdi.