Malatya'da depremzede çocuklara psikososyal destek saglaniyorEmre Ilikan,Yilmaz Kazandioglu

Malatya'da depremzede çocuklara psikososyal destek saglaniyorEmre Ilikan,Yilmaz Kazandioglu

MALATYA (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi görevlileri, çadir ve konteynerlerde kalan çocuklarin yasadigi travmayi atlatmalari için çesitli etkinlikler düzenliyor.

Battalgazi ilçesindeki Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'nde görev yapan sosyolog, psikolog, psikolojik danisman ve çocuk gelisimi uzmanlari, oyunlar oynayip resim çizdikleri depremzede çocuklara halk oyunlari da ögretiyor.

Çocuklarin yasadigi deprem travmasini atlatabilmesi için çabalayan ekipler, miniklerin yüzlerini güldürmeye çalisiyor.

Mardin'den görevli gelen sosyolog Ekrem Er, AA muhabirine, kentte afetzedelere yönelik çalismalar yürüttüklerini söyledi.

Çocuklara yönelik de birçok faaliyet yaptiklarini belirten Er, sunlari kaydetti:

"Birçok alanda psikososyal destek çalismasi yürütüyoruz. Resim, boyama, voleybol, basketbol gibi etkinliklerle çocuklara destek veriyoruz. Küçük çocuklara kalem tutmayi ögretiyoruz. Ailelere de destek verme gayretindeyiz. Konteyner ziyaretleri gerçeklestiriyoruz. Ailelerimizin neye ihtiyaçlari var? Eksiklikleri nelerdir? Tespitlerimizi yaparak ihtiyaçlarin giderilmesini saglamaya çalisiyoruz. Konteyner kentte çocuklarin akranlariyla kaynasmalarini sagliyoruz. Yas araliklarina göre egitimlerimiz devam ediyor. Hijyen, çevre temizligi konularinda bilgi veriyoruz. Çocuklarin yüzünü güldürmeye çalisiyoruz."