ABD güçlerinden Suriye'nin kuzeydogusunda YPG/PKK'li teröristlere silahli egitimEsref Musa

ABD güçlerinden Suriye'nin kuzeydogusunda YPG/PKK'li teröristlere silahli egitimEsref Musa

HASEKE/TEL ABYAD (AA) - ABD askerleri, Suriye'de Haseke ilinin güneyindeki Seddadi ilçesinde YPG/PKK'li teröristlere silahli egitim verdi.

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nin isgalindeki bölgelerde varlik gösteren ABD güçleri, terör örgütüne silahli egitim destegini sürdürüyor.

AA'nin yerel kaynaklardan edindigi bilgiye göre, 10 Nisan'da Amerikali 30 egitmenin katilimiyla Seddadi ilçesinin güneyinde Seyh Osman köyünde yaklasik 230 YPG/PKK'li teröriste silahli egitim verildi.

Çok sayida ABD yapimi "Bradley" tipi zirhli muharebe aracinin kullanildigi egitimde YPG/PKK'li teröristler, keskin nisanci, koruma ile tahliye ve topçu atislari konusunda egitildi.

Öte yandan ABD'ye ait helikopterler egitim alaninda kesif uçuslari gerçeklestirdi.

ABD'nin terör örgüte verdigi silahli egitimin devam etmesi bekleniyor.

- ABD'den Haseke'deki üslerine takviye konvoyu

Diger yandan, ABD güçleri, 10 Nisan'da Suriye-Irak sinirindaki El-Velid sinir kapisindan 20 araçlik askeri ile lojistik konvoyu Haseke'deki üslere sevk etti.

Bradley tipi zirhli muharebe araçlarinin eslik ettigi konvoyda, yakit tankerleri ile tirlari yer aldi.

Konvoy, ABD güçlerinin Haseke iline bagli Seddadi ile Tel Beyder bölgelerindeki askeri üslere vardi.

ABD ordusu 6, 8, 22 ile 25 Ocak'ta Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nin isgalindeki Haseke ilinde yer alan üs ve askeri noktalarina en az 200'e yakin araçtan olusan askeri ve lojistik takviye konvoyu göndermisti.

Terör örgütü DEAS'a karsi kurulan koalisyon içerisinde yer alan ABD, Firat'in dogusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarinda YPG/PKK'li teröristlere daha önce de çesitli silahli egitimler ve tatbikatlarla destek olmustu.

ABD ve öncülük ettigi koalisyon güçleri, 2015'ten bu yana binlerce YPG/PKK'li teröriste silahli egitim verdi.