Eskisehir'de akrabalarina ait iki evi kundaklayan saniga 10 yil hapis cezasiEmrah Yasar

Eskisehir'de akrabalarina ait iki evi kundaklayan saniga 10 yil hapis cezasiEmrah Yasar

ESKISEHIR (AA) - Eskisehir'de geçen yil akrabalarina ait iki evi benzin dökerek atese verdigi gerekçesiyle tutuklanan sanik 10 yil hapis cezasina çarptirildi.

3. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya "kasten öldürmeye tesebbüs", "konut dokunulmazliginin ihlali" ve "mala zarar verme" suçlarindan cezalandirilmasi talep edilen tutuklu sanik Ilker K. ile taraf avukatlari katildi.

Karar öncesi son savunmasini yapan sanik Ilker K, yanginlari Bekir ve Ramazan Karakus'u korkutmak amaciyla çikardigini belirterek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, saniga "konut dokunulmazliginin ihlali" ve "mala zarar verme" suçlarindan 10 yil hapis cezasi vererek tutuklulugunun devamina hükmetti.

Tepebasi ilçesinde, 23 Ekim 2022'de Ramazan Karakus'un Sarhöyük Mahallesi'nde, Bekir Karakus'un ise Fevzi Çakmak Mahallesi Yilanci Sokagi'ndaki evlerinde pes pese yangin çikmisti. Itfaiye ekiplerince söndürülen yanginlar, evlerin kullanilamaz hale gelmesine yol açmisti. Ev sahiplerinin akrabasi Ilker K, söz konusu evleri babasi ile Bekir ve Ramazan Karakus arasinda yasanan tartisma nedeniyle kundakladigi gerekçesiyle tutuklanmisti.